fbpx
Connect with us

PRO CONSULTING EXPERT SRL împreună cu cele trei firme surori apărute peste noapte, 17 MILIOANE DE LEI din contracte de consultanță cu încredințare directă în 2023!

PRO CONSULTING EXPERT SRL împreună cu cele trei firme surori apărute peste noapte, 17 MILIOANE DE LEI din contracte de consultanță cu încredințare directă în 2023! - News Moldova

Iasi

PRO CONSULTING EXPERT SRL împreună cu cele trei firme surori apărute peste noapte, 17 MILIOANE DE LEI din contracte de consultanță cu încredințare directă în 2023!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


PRO CONSULTING EXPERT SRL, firma lui Dragoș Ionuț Samoilă, a încheiat în 2023 contracte cu încredințare directă în valoare de 6.388.483 de lei. Dacă adăugăm la această sumă cele 11 milioane de lei din contracte cu statul încheiate de 3 firme de consultanță înființate chiar anul trecut de omul de afaceri ieșean, valoarea contractelor de consultanță din bani publici încheiate de acesta este impresionantă: Peste 17 milioane de lei!

PRO CONSULTING EXPERT SRL împreună cu cele trei firme surori apărute peste noapte, 17 MILIOANE DE LEI din contracte de consultanță cu încredințare directă în 2023! - News Moldova

Firma PRO CONSULTING EXPERT SRL a fost înființată pe 10 iulie 2015, având sediul social în satul Rediu Aldei din comuna Aroneanu județul Iași. Obiectul de activitate al firmei îl reprezintă  consultanța pentru afaceri și managementul, având drept asociați cu 50 % părți sociale fiecare, pe Anca Mihaela Samoilă și Dragoș Ionuț Samoilă. Dragoș Ionuț Samoilă este administratorul PRO CONSULTING EXPERT SRL din 2016. Cifra de afaceri a firmei a fost de 4.054.439 de lei în 2022. Dragoș Ionuț Samoilă mai administrează și firmele PRO CONSULTING ROAD SRL, PRO CONSULTING BUILDINGS SRL, SAMYX SMART SYSTEMS SRL și PRO CONSULTING EDILITY SRL. Cu excepția PRO CONSULTING EDILITY SRL, unde Dragoș Ionuț Samoilă deține doar 10 %, la celelate firme acesta este unic asociat.

În 2023, PRO CONSULTING EXPERT SRL a încheiat 149 de contracte cu încredințare directă în valoare totală de 6.388.483 de lei. În 2024, firma lui Dragoș Ionuț Samoilă a încheiat deja 7 contracte având ca sursă de finanțare banul public

PRO CONSULTING EXPERT SRL împreună cu cele trei firme surori apărute peste noapte, 17 MILIOANE DE LEI din contracte de consultanță cu încredințare directă în 2023! - News Moldova

Contractele de consultanță din bani publici sunt o adevărată ”mină de aur” pentru PRO CONSULTING EXPERT SRL, care a realizat o achiziție la 2 zile și jumătate în 2023.

Obiectul contractelor îl reprezintă, după caz, servicii de consultanță în domeniul achizițiilor;  consultanță în afaceri și în management și servicii conexe; servicii generale de consultanță în management; servicii de consultanță privind gestionarea proiectelor sau studii de fezabilitate, servicii de consultanță, analize.

Deși obiectul de activitate declarat al PRO CONSULTING EXPERT SRL îl reprezintă activități de consultanță pentru afaceri și management, firma lui Dragoș Ionuț Samoilă a încheiat și contracte de proiectare tehnică pentru amenajarea de piste de biciclete sau instalarea de sisteme de supraveghere video.

Valoarea contractelor este de ordinul zecilor și sutelor de mii de lei. Contractul cu valoarea cea mai mică este de 5000 de lei, valoarea cea mai mare, 260.000 de lei, este a unui contract cu comuna Horodnic de Jos pentru servicii de consultanță în domeniul managementului investiției pentru proiectul “Înființare rețea de apă în comuna Horodnic de Jos, județul Suceava”.

Nu fără surprinderea constatăm că PRO CONSULTING EXPERT SRL se ocupă și cu activități de import. Partenerii de afaceri ai firmei sunt din Republica Populară Chineză, iar importurile constau în: mașini și aparate, echipamente electrice și părți ale acestora; aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul, aparate de înregistrat sau de reprodus imagini și sunet de televiziune și părți și accesorii ale acestor aparate, piei brute, piei finite, piei cu blană și produse din acestea; articole de curelărie sau de șelărie; articole de voiaj, bagaje de mână și articole similare; articole din intestine de animale (altele decât cele de la viermii de mătase).

În martie 2023, Dragoș Ionuț Samoilă înființează alte trei firme de consultanță ”clone” ale PRO CONSULTING EXPERT SRL care stabilesc un adevărat record: Până la finalul lui 2023, încheie contracte din bani publici în valoare totală de 11 MILIOANE DE LEI

Cele trei firme, PRO CONSULTING ROAD SRL, PRO CONSULTING BUILDINGS SRL și PRO CONSULTING EDILITY SRL se aseamănă perfect: Au sediul social la aceeași adresă, au fost înființate în aceeași lună, chiar la aceeași dată în cazul primelor două, au același obiect de activitate, aceeași clienți și au, mai ales, același fler pentru contractele cu statul.

PRO CONSULTING ROAD SRL, cu sediul social pe Strada Tăietoare nr.16 din Iași, a fost înființată pe 23.03.2023. Din iunie până în decembrie, firma a încheiat 34 de contracte cu încredințare directă în valoare totală de 3.140.000 de lei.

PRO CONSULTING BUILDINGS SRL, înființată tot pe 23.03.2023, cu sediul tot pe Strada Tăietoare nr.16 din Iași, a încheiat primul contract în mai 2023, până în decembrie a urmat o serie de 30 de contracte cu valoare totală de 2.195.351 de lei.

Mezina grupului de firme de consultanță înființate Dragoș Ionuț Samoilă în 2023 s-a dovedit a fi cea mai productivă. Înființată pe 30.03.2023, PRO CONSULTING EDILITY a  semnat în 2023, în perioada iunie-decembrie, 46 de contracte cu încredințare directă în valoare totală de 5.681.000 de lei.

Sumele prezentate mai sus ”pălesc” în fața performanței realizate de PRO CONSULTING EDILITY de la începutul lui ianuarie 2024 până la jumătatea lui februarie2024: circa 3,8 MILIOANE DE LEI din 30 de contracte de consultanță.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top