fbpx
Connect with us

Procurorii DIICOT Iași lansează un contraatac în dosarul “Fabrica de vise”

fabrica de vise - News Moldova

Iasi

Procurorii DIICOT Iași lansează un contraatac în dosarul “Fabrica de vise”


Procurorii DIICOT se pregătesc să contraatace în dosarul “Fabrica de vise”. La sfârșitul săptămânii trecute, nu au reușit să obțină arestarea niciunui inculpat. În zilele următoare, anchetatorii vor încerca să schimbe cursul evenimentelor

Astăzi, magistrații Curții de Apel vor judeca prima contestație în cazul persoanelor pe care procurorii le consideră liderii unei rețele de trafic de substanțe cu efect psihoactiv, inclusiv proprietarul canadian al fabricii de la Miroslava, Philipp Fuhrmann, care a fost plasat sub control judiciar de către magistrații Tribunalului. În cazul altor 8 inculpați, instanța a hotărât arestul la domiciliu, o soluție neacceptată de procurori.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PSD de Iași, Vasile Cîtea: „Dezinformarea - Armă albă în politică”

A doua contestație a fost depusă de procurori în cazul celui de-al doilea grup de 10 inculpați, în cazul cărora Tribunalul a impus doar controlul judiciar. Trei dintre acești inculpați, Alexandru Bărbuș, Cristian Zona și Ștefan Nechifor, au contestat și ei această măsură și cer eliminarea controlului judiciar. Data judecății acestor contestații nu a fost încă stabilită. A treia contestație, fără termen de judecată stabilit, vizează un ultim grup de 9 inculpați. Împotriva acestora, Tribunalul nu a dispus nicio măsură, aceștia fiind cercetați în libertate.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PSD de Iași, Vasile Cîtea: „Drogurile sintetice devin din ce în ce mai răspândite, iar industria drogurilor adoptă metode noi de producție”

În dosarul “Fabrica de vise”, procurorii DIICOT au cerut arestarea a 28 de persoane, reprezentanți ai unei fabrici din Miroslava care produceau produse conținând extrase de cânepă, precum și distribuitori și comercianți ai acestor produse. Conform legii, cine efectuează operațiuni cu astfel de produse, știind că acestea pot avea efecte psihoactive, fără a deține autorizația legală, poate fi condamnat la închisoare între 2 și 7 ani. Avocații inculpaților au susținut că acuzațiile formulate de procurori se bazează pe o interpretare greșită a legii, iar activitatea fabricii de la Miroslava era perfect legală.

News Moldova îți recomandă și ...   Marius Ostaficiuc (PSD): "Proiectul care va scoate Moldova din izolare prinde contur"


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top