fbpx
Connect with us

Prof. univ. dr. ing. Aurelian Iulian Ciocoiu va fi, pentru un nou mandat, președintele Senatului TUIASI. Rectorul Politehnicii, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, și-a desemnat echipa de prorectori

Prof. univ. dr. ing. Aurelian Iulian Ciocoiu va fi, pentru un nou mandat, președintele Senatului TUIASI. Rectorul Politehnicii, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, și-a desemnat echipa de prorectori - News Moldova

Iasi

Prof. univ. dr. ing. Aurelian Iulian Ciocoiu va fi, pentru un nou mandat, președintele Senatului TUIASI. Rectorul Politehnicii, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, și-a desemnat echipa de prorectori

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Senatul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) s-a reunit astăzi în prima ședința în noul format, cu membrii aleși prin vot de comunitatea academică pentru legislatura 2024 – 2029

Cu această ocazie, prof. univ. dr. ing. Aurelian Iulian Ciocoiu a fost desemnat cu unanimitate de voturi să ocupe, pentru un nou mandat, funcția de președinte al Senatului TUIASI.

Conform legislației din România care guvernează învățământul superior, în ultima ședință din mandatul Senatului unei universități se validează rezultatele alegerilor, iar în prima ședință a Senatului nou întrunit după alegeri se aleg structurile de conducere. Astfel, prof. univ. dr. ing. Aurelian Iulian Ciocoiu, care a condus Senatul TUIASI și în mandatul 2020 – 2024, va fi președinte al acestui for academic în continuare.

Alături de acesta, din structura de conducere a Senatului mai face parte și prof. univ. dr. ing. Aristotel Popescu, de la Facultatea de Mecanică, ca vicepreședinte, și șef lucrări dr. ing. Daniel Toma, de la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului, care va avea un nou mandat de secretar.

Le sunt recunoscător colegilor mei pentru votul de încredere acordat astăzi. Voi acționa și în continuare pentru consolidarea parteneriatului dintre Senatul universității și membrii Consiliului de Administrație. Activitatea imediat următoare se va concentra asupra alinierii tuturor actelor normative interne cu prevederile noii Legi a Învățământului Superior, precum și pe elaborarea procedurilor care vizează aspecte legate de prezența universității noastre în consorțiul european INGENIUM. În plan organizatoric, urmează constituirea comisiilor de specialitate ale Senatului și alegerea conducerii operative a acestora”, a declarat prof. univ. dr. ing. Aurelian Iulian Ciocoiu.

În cadrul aceleiași ședințe, rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, ales la rândul său pentru un nou mandat, și-a prezentat echipa de prorectori cu care va conduce universitatea până în 2029.

Prin echipa pe care am propus-o astăzi îmi asum obiectivele din strategia instituțională și rezultatele derivate din aceasta. Propunerile mele s-au bazat pe câteva aspecte, complementare în fond: rezultatele anterioare; contextul actual, care impune diversificarea și creșterea complexității activității tuturor universităților, naționale sau internaționale, care solicită direcții distincte de abordare; am încercat să îmbin, cred eu inspirat, expertiza cu dorința în a face bine ceea ce faci și cu energia în a face bine pentru viitor. De asemenea, am încercat ca, respectând cele spuse anterior, să acopăr paleta de generații care aparținem acum comunității academice a universității noastre”, a precizat prof. unic. dr. ing. Dan Cașcaval.

Astfel, denumirile prorectoratelor și prorectorii numiți în funcție sunt:

 • Prorectoratul Didactic
  • Prof. univ. dr. ing. Marinel Costel Temneanu
 • Prorectoratul Managementul Resurselor şi Dezvoltare Instituţională
  • Prof. univ. dr. ing. Maria Carmen Loghin
 • Prorectoratul Cercetare Ştiinţifică
  • Conf. univ. dr. ing. Ionuţ Ovidiu Toma
 • Prorectoratul Relaţii Internaţionale
  • Prof. univ. dr. ing. Irina Lungu
 • Prorectoratul Informatizare şi Comunicaţii Digitale
  • Conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman
 • Prorectoratul Asigurarea Calităţii şi Imagine Universitară
  • Prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin
 • Prorectoratul Inovare, Antreprenoriat şi Parteneriat cu Mediul de Afaceri
  • Conf. univ. dr. ing. Ciprian Romeo Comşa
 • Prorectoratul Relaţia cu Studenţii
  • Conf. univ. dr. ing. Bogdan Istrate

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top