fbpx
Connect with us

Prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu a fost confirmat noul rector al Universității de Științele Vieții (USV) din Iași, fiind votat de 88% dintre participanți

Gerard Jitareanu - News Moldova

Iasi

Prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu a fost confirmat noul rector al Universității de Științele Vieții (USV) din Iași, fiind votat de 88% dintre participanți


În urma alegerilor organizate la data de 6 decembrie 2023, reprezentanții USV Iași au comunicat rezultatele, evidențiind prezența la vot a 94% dintre alegătorii înscriși pe liste

Dintre aceștia, 88% și-au exprimat sprijinul pentru singurul candidat înscris, profesorul universitar doctor inginer Gerard Jităreanu. Biroul electoral al USV Iași nu a înregistrat contestații cu privire la modul de organizare a alegerilor.

“Continui munca și îmi propun să duc înainte proiectele începute. Pentru mine, această zi este ca oricare alta, iar activitatea mea va continua. În ceea ce privește noul mandat, am prezentat toate obiectivele, strategiile și elementele ce urmează a fi implementate în planul managerial”, a transmis profesorul universitar doctor inginer Gerard Jităreanu.

În planul managerial pentru mandatul 2024-2028, rectorul Gerard Jităreanu și-a conturat misiunea și valorile promovate în cadrul comunității academice din universitate, precum și obiectivele strategice și Programul Managerial.

“Candidatura mea pentru funcția de rector se bazează pe convingerea că, prin intermediul unui management eficient, voi conduce Universitatea pentru Științe ale Vieții ‘Ion Ionescu de la Brad’ din Iași către performanțe academice durabile, conferindu-i o competitivitate strategică la nivel național și internațional. Experiența managerială, profesionalismul, devotamentul față de universitate, consultarea colegială și transparența în luarea deciziilor sunt elemente esențiale care mă motivează și pe care am reușit să le demonstrez pe parcursul celor peste 20 de ani de activitate administrativă și pe care sunt decis să le evidențiez și în perioada următoare”, se specifică în planul managerial prezentat.

Cine este GERARD JITĂREANU?

Cariera lui Gerard Jităreanu se întinde pe mai multe decenii. Experiența sa extinsă și contribuțiile remarcabile în diverse funcții și organizații academice și administrative îl plasează într-o poziție de influență și autoritate recunoscută în comunitatea academică.

În calitate de Rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Iași pentru două mandate distincte între 2004 și 2012, a demonstrat o conduită de leadership și dedicare în promovarea educației și cercetării. În plus, a îndeplinit rolul de Decan al Facultății de Agricultură între 2000 și 2004, contribuind la dezvoltarea și consolidarea acestui important domeniu academic.

Pe parcursul carierei sale, Gerard Jităreanu a adus o contribuție substanțială la evoluția cunoștințelor în domeniul agriculturii și protecției mediului, înregistrând un număr impresionant de 260 de lucrări științifice. Acesta a scris și coordonat 26 de cărți și manuale universitare, oferind astfel o sursă de cunoștințe și educație pentru generațiile de studenți și cercetători din domeniul agricol.

De asemenea, implicarea sa în cercetare a fost evidentă prin obținerea a 41 de granturi și contracte de cercetare, contribuind la dezvoltarea unor tehnologii agricole inovatoare și la abordarea problemelor legate de conservarea solului și a apei.

Expertiza sa acoperă domenii esențiale precum agrotehnică, conservarea solului și apei, fizica solurilor agricole, concentrându-se asupra aspectelor legate de lucrările solului, compactarea solurilor agricole, tehnologii agricole și prevenirea eroziunii solului.

Implicarea activă în cadrul unor prestigioase asociații științifice și profesionale, atât la nivel național, cât și internațional, ilustrează angajamentul său pentru avansarea domeniului. A ocupat poziții de conducere în societăți precum Societatea Română de Cercetări pentru Lucrările Solului și a fost membru în consilii și comitete prestigioase cum ar fi Soil and Tillage Research (ISTRO) și European Society for Soil Conservation.

Domnul Gerard Jităreanu este un profesionist remarcabil și un lider recunoscut în domeniul agricol, dedicat dezvoltării și avansării cercetării științifice în agricultură și protejarea mediului înconjurător. Contribuțiile sale notabile și implicarea sa în comunitatea academică îl fac să fie un exemplu demn de urmat în domeniul agricol.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top