Connect with us

Programul NAȚIONAL de Cadastru a fost discutat astăzi la IAȘI: ”Județul Iași se confruntă cu REALE probleme de FOND funciar și intabularea PROPRIETĂȚILOR”

Iasi

Programul NAȚIONAL de Cadastru a fost discutat astăzi la IAȘI: ”Județul Iași se confruntă cu REALE probleme de FOND funciar și intabularea PROPRIETĂȚILOR”

Programul Naţional de Cadastru discutat la Casa Pătrată din Iași

În cursul zilei de vineri (09.04-n.r.), în cadrul Prefecturii Iași a avut loc o conferință despre Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară. 

La conferință au fost prezenți președintele Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE, prefectul județului Iași, Marian GRIGORAȘ, dar și reprezentanți ai Asociației Comunelor din România filiala Iași și ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași.

Costel ALEXE: ”Județul Iași se confruntă cu reale probleme de fond funciar și intabularea proprietăților”

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE a a declarat că prin această inițiativă se dorește ca cele 56 de primării  din județul Iași care au obținut finanțare prin Programul Național de Cadastru și care se confruntă cu probleme de fond fond să-și rezolve toate aceste probleme de fond funciar.

Totodată, Costel ALEXE  a subliniat că dacă se dorește pregătirea exercițiul financiar viitor pentru fonduri europene trebuie să existe aceste suprafețele intabulate.

”La inițiativa Instituției Prefectului Iași, dar și a celor de la Oficiul de Cadastru din Iași dar și cu ajutorul reprezentanților Asociațiilor Comunelor din România am făcut un comitet de lucru prin care ne dorim să creștem suprafețele intabulate din județul nostru.

 În acest comitet avem dorința ca cele 56 de primării care au obținut finanțare din Programul Național de Cadastru să-şi rezolve toate aceste probleme de fond funciar pentru că dacă vrem să pregătim exercițiul financiar viitor pentru fonduri europene trebuie să avem suprafețele intabulate. 

În momentul de față, județul Iași se confruntă cu reale probleme de fond funciar și intabularea proprietăților și este firesc ca Consiliul Județean, Prefectura, dar și OCPI să vină în sprijinul cetățenilor din județul Iași”, a declarat Costel ALEXE.

Marian GRIGORAȘ: ”Am solicitat primăriilor să acceseze la maximum sursele de finanțare disponibile”

Prefectul județului Iași, Marian GRIGORAȘ a declarat că la nivelul Instituţiei Prefectului funcționează o comisie județeană de fond funciar care are atribuții importante în acest domeniu.

Prefectul își dorește să fie accentuate în următoarea perioadă atribuţiile de monitorizare şi control al comisiilor locale de fond funciar astfel încât documentaţiile care sunt întocmite de aceste comisii locale şi ajung la comisă judeţeana să fie îmbunătăţite.

”Lucrurile pot stă şi mai bine astfel încât am solicitat primăriilor să acceseze la maximum sursele de finanţare disponibile în acest moment şi procentul de acordări la nivelul judeţului Iaşi să crească în această perioadă.

După cum ştiţi la nivelul Instituţiei Prefectului funcționează o comisie județeană de fond funciar care are atribuţii importante în acest domeniu.

Personal îmi doresc să accentuăm în următoarea perioadă atribuţiile de monitorizare şi control al comisiilor locale de fond funciar astfel încât documentaţiile care sunt întocmite de aceste comisii locale şi ajung la comisă judeţeana să fie îmbunătăţite şi astfel lucrurile să meargă mai bine din acest punct de vedere”, a declarat Marian GRIGORAȘ, prefectul judeţului Iaşi.


Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top