fbpx
Connect with us

Proiect PILOT pentru PARCĂRI, pentru 420.000 lei, la IAŞI

tranzactie-imobiliara-de-3500.000-de-euro,-la-iasi!-iata-cine-e-cumparatorul

Iasi

Proiect PILOT pentru PARCĂRI, pentru 420.000 lei, la IAŞI


Municipalitatea ieşeană a demarat recent o procedură de achiziţie pentru un proiect pilot privind parcările

Suma pusă la bătaie este de 420.000 de lei fără tva iar de aceşti bani se doreşte achiziţionarea, montarea şi punerea în funcţiune a unui sistem de control acces şi plată pentru parcarea din faţa Casei de Pensii.

Parcarea are aproximativ 100 de locuri, vor fi montate bariere, iar accesul se va face prin strada A. Panu (două puncte de acces), în timp ce iesirea va fi permisă doar pe strada Sf. Lazăr.

News Moldova îți recomandă și ...   Adenoidita cronică (polipii nazali la copii). Dr. Madalina Bobeica Medic primar ORL, Arcadia

Sistemul va fi dotat cu o cameră ce va scana numărul de înmatriculare, astfel că, şoferii ce îşi vor achiziţiona abonamente, vor avea acces fără să fie nevoiţi să mai facă vreo acţiune.

Accesul se va putea realiza şi pe baza tichetului cu cod QR eliberat fizic la terminal, prin apăsarea butonului de emitere. Va fi permisă şi plata în numerar, însă se doreşte să fie folosite în principal mijloacele electronice de plată.

„Întreg sistemul de control acces şi plată va avea rolul de a gestiona într-un mod automat fără operatori umani accesul la intrarea în parcare, traficul din incinta parcării, taxarea contravalorii timpului de staţionare conform tarifelor stabilite, cât şi accesul la ieşirea din parcare prin intermediul echipamentelor şi a sistemului de administrare”, se arată în caietul de sarcini.

News Moldova îți recomandă și ...   210 ani de inginerie la cea mai veche universitate de profil din țară. Zilele TUIASI 2023 vor avea loc în perioada 6 – 25 noiembrie

În conformitate cu sursa citată, sistemul trebuie să poată fi configurat în mod hibrid, astfel încât să permită utilizarea modului de acces fără tichet combinat cu cel standard.

„Ca măsură suplimentară de securitate, sistemul de management al parcării va fi integrat la nivel software cu camere specializate în identificarea, recunoaşterea optică a caracterelor, prelucrarea datelor şi trimiterea acestora către sistemul de management al parcării. În momentul intrării în parcare, pe tichetul cu cod QR, eliberat de terminalul de intrare va fi imprimat numărul de înmatriculare. Sistemul de management al parcării trebuie să permită alertarea sau blocarea intrării/ieşirii în cazul în care numărul de înmatriculare nu corespunde cu numărul imprimast pe tichetul de parcare, astfel fiind diminuată fraudarea”.

News Moldova îți recomandă și ...   TUIASI debutează cu prima ediție a evenimentului „Welcome Day” pentru studenții din inginerie și arhitectură


Continue Reading
You may also like...

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top