fbpx
Connect with us

Proiectul construirii VARIANTEI OCOLITOARE de trafic uşor a Iaşului s-a BLOCAT la nivel de avize

Proiectul construirii VARIANTEI OCOLITOARE de trafic uşor a Iaşului s-a BLOCAT la nivel de avize - News Moldova

Iasi

Proiectul construirii VARIANTEI OCOLITOARE de trafic uşor a Iaşului s-a BLOCAT la nivel de avize

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Lipsa a două importante avize tergiversează aprobarea indicatorilor tehnico-economici

Proiectul construirii variantei ocolitoare de trafic uşor a Iaşului s-a blocat la nivel de avize. Relansat acum doi ani, în plină campanie electorală, cu promisiunea de a fi gata „în câteva luni”, studiul de fezabilitate este finalizat de aproape un an, dar nu este recepţionat: lipsa a două importante avize tergiversează aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Două instituţii-cheie mai trebuie să dea undă verde proiectului: Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad şi Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM), în condițiile în care, în primă instanță, ABA a respins proiectul.

Valoarea estimată a lucrărilor de execuţie pentru amenajarea variantei Uricani – Cicoarei ajunge la peste 190 milioane de lei (inclusiv TVA). Crearea acestei legături are potenţialul de a reduce din traficul de pe drumul european, fiind o alternativă de intrare în Iaşi în special pentru cei care vor să ajungă spre zonele de vest şi sud ale oraşului.

Centura ușoară de ocolire a Municipiului lași va avea o lungime totală de 73 de kilometri. Proiectul cuprinde DJ 248B–Vânători–Lețcani (în lungime de 16,32 kilometri), DC 26B Lețcani–Voinești (în lungime de 16,573 kilometri), DJ 248A Voinești (în lungime de 2,21 kilometri), DJ 248F Voinești–Mânjești–Budești (în lungime de 6,007 kilometri), DJ 248C Budești–Piciorul Lupului–Ciurea (în lungime de 10,486 kilometri), DJ 248D Ciurea– Bârnova–Tomești–Holboca (în lungime de 19,069 kilometri), dar și DJ 249A-limita Municipiului lași–Holboca (intersecția DJ 248D), drum în lungime de 2,415 kilometri.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top