Connect with us

PROIECTUL Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară din județul IAȘI, depus pentru FINANȚAREA prin PNRR

Iasi

PROIECTUL Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară din județul IAȘI, depus pentru FINANȚAREA prin PNRR

Ieri, 29.06.2022, proiectul de construire a viitorului Institut Regional de Medicină Cardiovasculară, în Miroslava, județul Iași, a fost depus la București pentru a obține finanțarea prin Programul Național de Redresare și Reziliență

Se pare că amplasamentul rămâne cel din zona Miroslava, proiectul urmând a se dezvolta pe o suprafață de 12 hectare.

Directorul Institutului de Boli Cardiovasculare de la Iași, Grigore Tinică, a declarat că pentru a obține finanțarea s-a optat pentru varianta fuzionării Institutului de Boli Cardiovasculare cu Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară.

Am propus ca Institutul de Boli Cardiovasculare, practic actual, să fuzioneze cu Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară, pentru ca o parte din infrastructura institutului nostru să treacă la Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară, pentru a scădea costurile, iar întregul colectiv de profesionisti să fie integrat în Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară.

După cum am calculat și după toate cercetările care s-au făcut și științifice și a capacității necesare, institutul va avea 370 de paturi contractabile cu Casa de Asigurări de Sănătate, 80 de paturi de terapie intensivă atât adulți, cât și copii, cât și pentru altfel de terapii și 50 de paturi pentru internări de zi.”, a declarat Grigore Tinică.

Institutul al ar urma să deservească 5 milioane de locuitori din zona Moldovei,  Consiliului Județean Iași investind 2,8 milioane de lei, în ultimul an, pentru întocmirea tuturor studiilor.

Dacă se va obține co-finanțarea prin PNRR atunci întreaga investiție va trebui să fie definitivată până în luna august 2026.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top