fbpx
Connect with us

PROIECTUL Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară din județul IAȘI, depus pentru FINANȚAREA prin PNRR

Collage Maker 30 Jun 2022 08.56 AM e1656568671368 - News Moldova

Iasi

PROIECTUL Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară din județul IAȘI, depus pentru FINANȚAREA prin PNRR


Ieri, 29.06.2022, proiectul de construire a viitorului Institut Regional de Medicină Cardiovasculară, în Miroslava, județul Iași, a fost depus la București pentru a obține finanțarea prin Programul Național de Redresare și Reziliență

Se pare că amplasamentul rămâne cel din zona Miroslava, proiectul urmând a se dezvolta pe o suprafață de 12 hectare.

Directorul Institutului de Boli Cardiovasculare de la Iași, Grigore Tinică, a declarat că pentru a obține finanțarea s-a optat pentru varianta fuzionării Institutului de Boli Cardiovasculare cu Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară.

News Moldova îți recomandă și ...   Patru copii din Iași au ajuns de urgență la spital, intoxicați cu insecticid anti-purici

cardio miroslava e1656568476828 - News Moldova

Am propus ca Institutul de Boli Cardiovasculare, practic actual, să fuzioneze cu Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară, pentru ca o parte din infrastructura institutului nostru să treacă la Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară, pentru a scădea costurile, iar întregul colectiv de profesionisti să fie integrat în Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară.

cardio miroslava1 700x420 1 - News Moldova

După cum am calculat și după toate cercetările care s-au făcut și științifice și a capacității necesare, institutul va avea 370 de paturi contractabile cu Casa de Asigurări de Sănătate, 80 de paturi de terapie intensivă atât adulți, cât și copii, cât și pentru altfel de terapii și 50 de paturi pentru internări de zi.”, a declarat Grigore Tinică.

Institutul al ar urma să deservească 5 milioane de locuitori din zona Moldovei,  Consiliului Județean Iași investind 2,8 milioane de lei, în ultimul an, pentru întocmirea tuturor studiilor.

News Moldova îți recomandă și ...   Prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI, mesaj pentru studenți la deschiderea anului universitar: „Vă promit, nimeni nu se va simți singur”

cardio miroslava5 700x420 1 - News Moldova

Dacă se va obține co-finanțarea prin PNRR atunci întreaga investiție va trebui să fie definitivată până în luna august 2026.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top