fbpx
Connect with us

Protest al fermierilor la Deleni, Iași, la punctul de lansare a rachetelor antigrindină din comuna Deleni

Protest al fermierilor la Deleni, Iași, la punctul de lansare a rachetelor antigrindină din comuna Deleni - News Moldova

Iasi

Protest al fermierilor la Deleni, Iași, la punctul de lansare a rachetelor antigrindină din comuna Deleni

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Mai mulți fermieri au protestat în fața punctului de lansare antigrindină din comuna Deleni, județul Iași.

Ei solicită elaborarea unor proceduri de lansare a rachetelor antigrindină, astfel încât să nu fie afectate de secetă culturile din zonă.

La momentul actual, în România nu există o procedură bine stabilită de lansare a rachetelor antigrindină, care pe termen lung determină apariția fenomenelor de secetă în zonă, susține președintele ACCPT Iași, Cristian Stoica:

Cristian Stoica: Noi vrem să tragem un semnal de alarmă, dat fiind că nu există un arbitru care să spună este suficient să tragem rachete sau nu este suficient, nu există decât un operator, ceea ce pentru noi, fermierii, vedem că nu este benefic. Ploile sunt din ce în ce mai puține. Dacă în perioada următoare nu vom avea precipitații, culturile de toamnă vor fi parțial sau chiar total compromise.

Fermierii solicită elaborarea unui studiu de impact și a unei proceduri foarte stricte de lansare a acestor rachete antigrindină, a precizat vicepreședintele Asociației Grânarii Iași, Dan Tiberiu Stan:

Dan Tiberiu Stan: Sunt prea mulți oameni care relatează o situație de fapt și nimeni nu vine să facă un studiu-impact, care de fapt trebuia făcut în momentul în care s-a făcut legea. Noi avem o lege care funcționează și un program de testare la nivel național. De fapt, fără un studiu de impact, este o anomalie și asta trebuia făcut. De atunci am solicitat să se îndrepte acest rău, să facă studiu de impact, acum, de urgență, să se dea o ordonanță de urgență care să reglementeze mult mai strict această activitate.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top