fbpx
Connect with us

Raport de activitate parlamentară ianuarie-iulie 2023 – deputat PNL de Iași Sorin Năcuță

WhatsApp Image 2023 08 28 at 10.19.24 - News Moldova

Iasi

Raport de activitate parlamentară ianuarie-iulie 2023 – deputat PNL de Iași Sorin Năcuță


Deputatul PNL de Iași Sorin Năcuță consideră că este normal și important ca activitatea sa de parlamentar să fie adusă la cunoștință cetățenilor care l-au ales în această funcție

Potrivit acestuia, sesiunea care s-a încheiat în luna iulie a fost una foarte intensă.

În Camera Deputaților au fost aprobate 257 de proiecte care au devenit legi.

Dintre proiectele aprobate 34 au fost jaloane PNNRR, extrem de importante, pentru reformele din România și atragerea fondurilor europene.

Ca parlamentar al Grupului PNL din Camera Deputaților, împreună cu alți colegi parlamentari, deputatul liberal a depus 29 de inițiative, iar intervențiile în plen au fost pentru dezbaterea proiectelor de lege supuse aprobării, sau pe unele teme importante pentru județul Iași: Planul energetic REPowerEU, autostrada Moldovei, eficiența energetică a clădirilor, știrile false și teoriile conspiraționiste.

News Moldova îți recomandă și ...   ADIS Iași participă la o sesiune de dezbateri cu privire la obiectivele de reciclare

SORIN NACUTA - News Moldova

O bună parte din activitatea deputatului ieșean, ca parlamentar, se desfășoară în Circumscripția electorală nr.24 Iași, având funcționale  două cabinete parlamentare, unul la Pașcani și unul la Târgu Frumos și consider extrem de importantă relația directă cu cetățenii și primarii din localitățile din zona de responsabilitate.

Susținerea colegilor primari și a celor din conducerea instituțiilor județene reprezintă o prioritate pentru Sorin Năcuță, ca parlamentar, pe parcursul sesiunii trecute având frecvente întâlniri și acțiuni comune cu aceștia, fie că au fost la nivelul comunelor sau la instituțiile centrale ale statului împreună cu președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, cu colegii parlamentari Alexandru Muraru și Liviu Brătescu sau cu Secretarul general adjunct al Guvernului, Lucian Rusu.

News Moldova îți recomandă și ...   Accident rutier grav la Podu Iloaiei. A fost necesară intervenția mai multor echipaje medicale!

Aceste demersuri au fost în special pentru progresul proiectelor de investiții, prin programul Național Anghel Saligny, Planul Național de Redresare și Reziliență sau prin Compania Națională de investiții.

Deputatul PNL de Iași a acordat un interes deosebit proiectelor municipiului Pașcani și susținerii primarului Marius Pintilie, care a reușit, împreună cu administrația locală, să pregătească și să atragă fonduri pentru investiții cât toate administrațiile de până acum.

WhatsApp Image 2023 08 28 at 10.20.57 - News Moldova

Noua sesiune, care va începe pe 3 septembrie se anunță una la fel de intensă și cu teme extrem de importante atât în ceea ce privește unele jaloane PNL cât și măsurile pentru reechilibrare bugetară.

Din perspectiva de deputat, Năcuță a pregătit cinci inițiative legislative, rezultate în urma întâlnirilor cu cetățenii, cu primarii și cu conducătorii instituțiilor ieșene și acestea se referă la:

  1. Modificarea Legii 18/1991 privind fondul funciar ( initiativa depusă);
  2. Modificarea OG 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie asociate;
  3. Lege pentru înființarea și administrarea fondului de asigurare a biletelor de transport aerian de pasageri;
  1. Proiect de inițiativă privind un ghid de finanțare pentru înființarea unor spații economice de producție, depozitare și servicii la nivelul UAT-urilor.
  1. Lege pentru modificarea Regulamentului de funcționare a Comisiilor de specialitate din subordinea Prefecturii și Consiliului Județean.
News Moldova îți recomandă și ...   Situație ALARMANTĂ în comuna ieșeană GOLĂIEȘTI: O fostă școală, scoasă la LICITAȚIE

“Legile sunt bune dacă sunt făcute în interesul real al cetățenilor, iar marile proiecte se realizează doar în echipă.

PNL Iași este astăzi una dintre cele mai puternice organizații politice, o echipă unită și eficientă”, a punctat deputatul ieșean Sorin Năcuță.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top