Connect with us

Război POLITIC pentru alocarea de FONDURI la Politehnica IAȘI: ”Ați mers BRAȚ la braț în campania ELECTORALĂ și acum îl acuzați că a ÎNGROPAT clubul?”

Iasi

Război POLITIC pentru alocarea de FONDURI la Politehnica IAȘI: ”Ați mers BRAȚ la braț în campania ELECTORALĂ și acum îl acuzați că a ÎNGROPAT clubul?”

Aleșii locali ieșeni, au fost convocați miercuri (07.04-n.r.), în ședință extraordinară a Consiliului Local

Aleșii locali ai Iașului au fost convocați în ședință extraordinară miercuri, 07 aprilie, la ora 10:00. În cadrul întâlnirii, aceștia au avut de dezbătut și supus spre aprobare 2  proiecte de hotărâre.

Proiectele au vizat  alocarea unor sume pentru participarea sportivului Vlăduț Simionescu la Jocurile Olimpice de la Tokyo și pentru Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași.

POLITEHNICA IEȘEANĂ  – subiectul care a ținut consilierii locali 2 ore în ședință

În şedinţa extraordinară a Consiliului Local, edilul de Iași a inițiat proiectul de hotărâre privind acordarea unei finanţări de 390.000 LEI clubului POLITEHNICA Iași.

La doar 30 de minute de la începerea ședinței, edilul de Iași împreună cu un consilier USRPLUS, au stârnit un întreg război în mediul online unde asistau și câteva sute de ieșeni care erau interesați de proiectele de pe ordinea de zi.

Replici acide între edilul de IAȘI și un consilier local de la USRPLUS pe baza acestui proiect: ”Nu fi NESIMȚIT așa cum te știu eu foarte BINE”

Deși ședința de CL s-a desfășurat online, spiritele au fost încinse după jumătate de oră de la începerea ședinței. Astfel, edilul de Iași a schimbat mai multe replici acide cu consilierului local de la USRPLUS, Răzvan TIMOFCIUC.

TIMOFCIUC  a declarat că principalul vinovat pentru situația în care Politehnica Ieșeană a ajuns se datorează edilului de Iași, deoarece în ”luminăția sa” a susținut toate deciziile care au fost luate la clubul sportiv.

Consider că trebuia să fim informați cu privire la schimbările care au survenit la Politehnica ieșeană și totodată trebuia să cunoaștem faptul că a avut loc demiterea președintelui executiv Ciprian Paraschiv.

Eu am mai auzit în multe rânduri discursul acesta alarmant și ultimatumuri la adresa acestei echipe. În fiecare an ni se spune că votăm pentru ultima dată pentru alocarea de fonduri. Ce am făcut până în momentul de față, nu mai funcționează și nu mai putem accepta acest lucru.

Domnule primar, dumneavoastră sunteți principalul responsabil de ce se întâmplă la Politehnica Ieșeană deoarece în luminația dumneavoastră ați susținut aceste decizii”, a declarat Răzvan TIMOFCIUC.

Ulterior, consilierii USRPLUS au spus că nu vor vota proiectul întrucât nu ar fi fost informați despre ultimele schimbări la club (demiterea lui Ciprian Paraschiv și a altor angajați ai clubului).

Edilul de Iași a ținut să menționeze că TIMOFCIUC este un nesimțit în urma intervenției sale!

Răzvan, nu fi NESIMȚIT așa cum te știu eu foarte BINE”, a declarat edilul de Iași.

Totodată, în opinia primarului, Ciprian PARASCHIV ar fi principalul vinovat pentru situația de la club.  Edilul de Iași a spus despre acesta că ”a îngropat clubul”.

Paraschiv a îngropat clubul! Paraschiv trebuie dat afara”, a declarat edilul.

TIMOFCIUC: ”Ați mers braț la braț în campania electorală și acum îl acuzați că a îngropat clubul, serios!?”

În urma afirmației făcute de către primarul de Iași cu privire la directorul executiv Ciprian PARASCHIV, TIMOFCIUC a ținut să sublinieze că primarul îl acuză pe cel cu care mergea braț la braț în campania electorală că a îngropat clubul ieșean.

Deciziile importante luate la Club, inclusiv venirea lui PARASCHIV, cu care ați mers braț la braț în campania electorală, sunt deciziile dumneavoastră. Ați uitat când le spunea oamenilor să voteze Mihai Chirica că doar așa va avea fotbalul ieșean un viitor? Acum vă deziceți și de el!? ”, a mai declarat TIMOFCIUC.

În consecință, consilierii locali USRPLUS au votat împotrivă la acest proiect declarând că singurul gropar al Politehnicii este edilul de Iași, care nu își mai poate face imagine ”pompând” bani în acest sac fără fund numit Consiliul Director al clubului.

”Groparul clubului Politehnica, Mihai Chirica, este foarte supărat că nu-şi mai poate face imagine pompând bani în acest sac fără fund numit Consiliul Director al clubului.

Delirul primarului Chirica a fost însoţit de discursurile lacrimogene ale colegilor săi din PNL şi PMP, care se pregăteau de priveghiul clubului ce „urmează să moară” din cauza rezistenţei USR PLUS în a aloca bani într-o conducere neperformantă, aşa cum a procedat până acum primarul.

Conducerea clubului Politehnica, care colcăie de prieteni ai primarului, este singura vinovată de lipsa de performanţă a clubului, la fel cum este şi primarul Chirica, care a susţinut toate finanţările care s-au făcut până acum în această cauză moartă!

Am spus-o şi o mai spunem: „Investiţiile” în găurile negre ale Politehnicii Iaşi trebuie oprite! Politehnica Iaşi are nevoie de o conducere profesionistă, cu o viziune şi un plan concret de creştere sustenabilă şi performanţă! Nu mai putem accepta un astfel de comportament iar primarul Mihai Chirica trebuie să se oprească în a susţine investiţii care nu folosesc decât propriei sale imagini şi lefurilor prietenilor săi din conducerea clubului!”, au declarat consilierii locali USR.

În urma intervenției celor de la USRPLUS, liderul consilierilor PSD Bogdan BALANIȘCU a anunțat, la rândul lui, că cei cinci consilieri locali social-democrați se vor abține la votul pentru alocarea celor 390.000 lei către clubul de fotbal Politehnica Iași.

Astfel, proiectul privind alocarea de fonduri către clubul de fotbal a fost respins!  Consilierii locali ai USRPLUS au votat împotriva alocării sumei de 390.000 lei, PSD s-a abţinut, iar PNL şi PMP au votat în favoarea proiectului, dar voturile celor două partide nu au fost suficiente pentru aprobarea alocării către clubul de fotbal.

În schimb, alocarea a 20.000 lei pentru sprijinirea activităţii judoka ieşean Vlad Simionescu a fost aprobată în unanimitate.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top