Connect with us

Despre Spitalul MOBIL de la LEȚCANI: ”Aţi cumpărat un SPITAL de 2 LEI, o PANARAMĂ! De povești SIROPOASE sunt SĂTUL”

Iasi

Despre Spitalul MOBIL de la LEȚCANI: ”Aţi cumpărat un SPITAL de 2 LEI, o PANARAMĂ! De povești SIROPOASE sunt SĂTUL”

Spitalul mobil de le Lețcani rămâne închis

Spitalul mobil de le Lețcani stă închis de mai bine de două luni! Între timp, mai multe controale au fost efectuate de către Ministerul Sănătății și Curtea de Conturi. Aceste controale au scos la iveală un număr mare de nereguli.

Un nou control a fost cerut de Consiliul Județean Iași

Aleșii județului au înființat o comisie specială pentru verificarea Spitalului Mobil de la Lețcani.

În cadrul ședinței care a avut loc ieri (31.03-n.r.), la Consiliul Județean Iași, aleșii au votat pentru înființarea unei comisii de specialitate pentru verificarea Spitalului Mobil de la Lețcani.

Astfel, a fost supus votului proiectul de hotărâre care prevede înființarea unei comisii speciale de analiză și verificare a situației obiectivului de investiţii “SPITALUL MOBIL COVID-19 Regiunea Nord-Est România” – secție exterioară a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva” Iași.

Comisia va verifica timp de o lună, toate documentele care au stat la baza achiziției, situația actuală a spitalului, dar și alte aspecte care vor fi solicitate.

”Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași și Consiliul Județean vor pune la dispoziția comisiei toate documentele și  informațiile solicitate de către membrii acesteia.

Membrii comisiei vor acționa în limitele stabilite prin prezenta HOTĂRÂRE, respectiv: pot adresa întrebări și pot solicită documente, puncte de vedere, informații necesare îndeplinirii obiectivelor, către reprezentanții Asociației EURONEST și Consiliului Județean, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași, Inspectoratului pentru Situații de Urgentă etc., după caz; pot efectua vizite în teren; au obligația întocmirii unui raport în urmă analizelor și verificărilor efectuate, pe care îl prezintă Consiliului Județean Iași la termenul prevăzut la art. 3 alin. (3) din prezența Hotărâre”, s-a arătat în proiectul de Hotărâre.

Consilierii județeni de la PSD nu au dorit să participe la VOT

Comisia specială de analiză și verificare trebuia să aibă șapte membri, trei de la PNL, doi de la PSD și câte unul de la PMP și USRPLUS.

În acest context, Cristian STANCIU, liderul grupului PSD, a propus inițial reducerea componenței comisiei de la șapte la patru membri.

Ulterior, Cristian STANCIU, a anunțat că aleșii județeni din partea PSD nu vor participa la votarea proiectului și au ieșit din sala de ședințe.

Chiar dacă PSD nu a votat, proiectul a trecut cu votul consilierilor PNL, USRPLUS și PMP.

Costel ALEXE: ”Aţi cumpărat un SPITAL din Turcia de 2 LEI şi l-aţi vândut ieşenilor! O panaramă de spital”

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE, a declarat că până la momentul de față Spitalul Mobil de la Lețcani nu are proiect tehnic pentru instalația tehnică.

Totodată, ALEXE a subliniat că ideea spitalului a fost bună, dar implementarea lasă de dorit, iar în acest context medicii de la Boli Infecțioase nu își pot desfășura activitatea corect în cadrul acestui spital.

”Până la momentul de față nu avem încă proiectul tehnic al instalaţiei tehnice. Ideea spitalului a fost una bună, dar s-a implementat prost. Cu 10 milioane de euro am fi putut face mult mai multe lucruri în acest județ.

Echipa medicală de la Boli Infecţioase nu își poate desfăşura activitatea corect în cadrul acestei unități sanitare”, a declarat Costel ALEXE.

Costel ALEXE a declarat că EURONEST nu a reușit să obțină autorizație de funcționare de la DSP, din acest motiv spitalul este închis.

Nimeni nu închide spitalul! Eu de poveștile dumneavoastră siropoase sunt sătul. 

Dumneavoastră doamna Popa (director Euronest) nu aţi reuşit să convingeţi DSP Iaşi să aveţi autorizaţie de funcţionare şi să deschideţi spitalul pentru bolnavii de COVID -19. Dacă am fi avut un spital normal am fi mutat toţi pacienţii cu COVID -19 acolo la Leţcani, iar celelalte spitale ar fi putut să-şi deconteze alte servicii medicale. Nu este decizia Consiliului Județean Iaşi să deschidă sau nu acest spital”, a mai declarat Costel ALEXE.

Spre finalul intervenției din cadrul ședinței, Costel ALEXE a ținut să menționeze că fosta conducere a CJ Iași împreună cu EURONEST , a cumpărat ”un spital de doi lei”, ”o panaramă de spital” pe care l-au vândut ieșenilor pentru cei 10 milioane de lei.

”Eu nu sunt Maricel Popa să mă joc cu sănătatea ieşenilor! Haideţi să închidem acest bâlci politic. Aţi cumpărat un spital din Turcia de 2 lei şi l-aţi vândut ieşenilor. Aţi livrat o panaramă de spital”, a transmis Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top