Connect with us

Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” IAȘI, gazdă de Mobilitate Virtuală Erasmus+

Iasi

Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” IAȘI, gazdă de Mobilitate Virtuală Erasmus+

 În perioada 12-16 aprilie 2021,  Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” Iaşi va găzdui prima mobilitate virtuală Erasmus+ din cadrul Parteneriatului strategic STEPS TOWARDS FUTURE

Formată din 28 de elevi din Volos (Grecia), aprox. 100 de elevi din Ibn Mucana (Portugalia), 7 elevi din Torun (Polonia) și 30 de elevi din Iași(România), echipa Erasmus va participa alături de profesorii coordonatori, la activităţile specifice proiectului ”STEPS TOWARDS FUTURE” si vor găsi împreună, conform temei proiectului, soluții pentru  pregătirea carierei viitoare.

Datorită situației actuale, întâlnirea cu partenerii noștri va fi on-line, dar, cu siguranță, activitățile pregătite de crenguțele noastre vor face ca acesta sa nu fie un impediment în promovarea valorilor europene si naționale.

În fiecare zi vor avea loc trei întâlniri virtuale în care vor fi prezentate experimente stiințifice realizate de elevii din Clubul DISCOVERS în laboratoarele Intitutului de Chimie Macromoleculară “Petru Poni” și ale Facultății de Bioinginerie din Iași. Apoi,  partenerii vor cunoaste live sau prin interviu, personalități ieșene, precum managerul institutului de cercetare Petru Poni, vicepreședintele Academiei Române, primarul municipiului Iasi  si vor afla  preocupările studenților pasionați de știință ai Facultății de Bioinginerie. De asemenea, vor avea posibilitatea sa se familiarizeze cu patrimoniul cultural iesean prin materialele de tip Tele-City sau Tele-Scoala realizate de elevii crenguțisti, vor afla despre cele mai importante  saline din România și vor avea de reprodus  o salină cu ajutorul aplicației Minecraft Education, se vor plimba prin Copou, vor vizita prima Universitate din România și apoi biblioteca ieseană “Gh. Asachi”, unică prin frumusețea ei, vor păși emoționați prin Sala pașilor pierduți,pe strada Lăpușneanu plină de istorie apoi prin Palatul Roznovanu și Palatul Culturii.

Activitățile interactive vor aduce împreună elevii celor patru țări în înțelegerea  pașilor către o carieră frumoasă pe care o pot avea prin cunoștințele acumulate din domeniul biologiei, fizicii si chimiei.

Coordonator,

Profesor Gratiela Prodan


Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top