fbpx
Connect with us

Salarii de vis în administrația IEȘEANĂ! Directorul de la SALUBRIS are același SALARIU ca directorul de salubritate din VIENA

Salarii de vis în administrația IEȘEANĂ! Directorul de la SALUBRIS are același SALARIU ca directorul de salubritate din VIENA - News Moldova

Iasi

Salarii de vis în administrația IEȘEANĂ! Directorul de la SALUBRIS are același SALARIU ca directorul de salubritate din VIENA

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Situație paradoxală la IAȘI! ”Directorul firmei de Salubritate din IAȘI are același salariu ca directorul firmei de salubritate din VIENA

Ionuț ANASTASIEI a ținut să menționeze că directorul de la Salubris Iași încasează același salariu ca directorul de salubritate din Viena, unde populația este asemănătoare cu a Bucureștiului, iar directorul are în subordine 3.200 de angajați.

”Am auzit afirmația de la domnul primar că directorii merită să încaseze salarii mari deoarece au în subordinea foarte mulți angajați! În acest context, vreau să fac o comparație cu Viena.

Un director al unei firme de salubritate din Viena câștigă între 7000 și 9.000 de euro brut adică între 4.000 și 5.500 euro net. Deci directorul din Viena are același salariu ca directorul de la Salubris Iași.

O altă comparație este că cel care se ocupă de salubrizare în Viena are în subordine 3.200 de angajați la o populație comparabilă cu cea a Bucureștiului și câștiga aceeași bani ca directorul de la Salubris Iași”, a mai declarat Ionuț ANASTASIEI.

Cătălin NECULAU, directorul general al SALURIS Iași, plătit regește din bugetul IAȘULUI

NECULAU și-a îndeplinit indicatorii de performanță în 2020 și primește 12 indemnizații lunare (componenta variabilă).

Totodată, conform declarației de avere, Cătălin NECULAU  a câștigat, în 2020, 27.000 de lei net/lună. Totodată, potrivit aceleași declarații de avere, NECULAU  are în 2020, venituri brute care ajung la suma de 492.000 LEI.

Anul 2021 îi aduce o surpriză! În 2021, salariul lui NECULAU  de 27.000 LEI va crește cu 20%.  Amintim că doar salariul va crește, iar indicatorii de performanță vor fi aplicați ulterior.

Ionuț ANASTASIEI: ” La Sectorul 3 unde compania care se ocupă de salubritate este în subordinea primăriei, directorul departamentului de curățenie a domeniului public încasează 6.800 RON

Ionuț ANASTASIEI, consilier local al USR PLUS a declarat că directorul Salubris Iași încasează un salariu de 24.000 LEI /lunar în timp ce în sectorul 3 din București, unde firma de salubritate este tot în subordinea primăriei, directorul departamentului de curățenie a domeniului public încasează 6.800 LEI.

Totodată, consilierul a ținut să menționeze că la Cluj Napoca, Emil BOC a preferat să scoată la licitație și să încheie un contract pentru salubritate, iar același lucru s-a întâmplat și în Timișoara, unde o firmă cu acționariat de 51% german se ocupă de salubritate.

Salarii de vis în administrația IEȘEANĂ! Directorul de la SALUBRIS are același SALARIU ca directorul de salubritate din VIENA - News Moldova”Directorul general de la Salubris Iași are o componentă de 24.000 lei lunar în timp ce un membru CA câștigă 4.900 RON.

La Timișoara întâlnim o firmă de salubritate care are un acționariat de 51% german, deci la Timișoara se ocupă o firmă care nu este sub tutela primăriei și al Consiliului Local automat.

La Cluj domnul Boc a scos la licitație un contract pentru salubritate, deci nu avem acces la membri CA și la director.

La Sectorul 3 unde compania care se ocupă de salubritate este în subordinea primăriei avem șeful de departament de colectare deșeuri care câștigă 7.100 RON iar directorul departamentului de curățenie a domeniului public încasează 6.800 RON”, a declarat Ionuț ANASTASIEI.

Membrii CA de la SALUBRIS  vor avea venituri nete  de 4.400 LEI/lunar

Membrii CA de la Salubris Iași vor avea venituri lunare nete de 4.400 de lei în 2021. În urma ședinței de CL Iași, a fost prevăzută și o creștere a bonusurilor de performanță, care va avea un total de 476.000 LEI și se va împărți la cei cinci membri ai CA.

Astfel, cu bonusurile de performanță, indemnizația brută a unui membru CA la Salubris ajunge la 9.160 de lei brut (indemnizație fixă + bonus), o sumă exorbitantă pentru 1-2 ședințe pe lună.

În Consiliul de Administrație îi regăsim pe Ioan Ciobanu (șef de Departament în Primărie), Paula Vornicu (apropiată a lui Mihai CHIRICA), Marius Ionescu (directorul Citadin) și Claudiu Sauciuc (directorul unui centru medical).

Mihai CHIRICA, atac nedemn din poziția de Primar al IAȘULUI: ”Ionuț vreau să anunț că minți grosolan”

În replică, edilul de Iași, Mihai CHIRICA a ținut să își țină discursul specific în care toți mint, iar el este cel mai drept și corect.

CHIRICA a declarat că ANASTASIEI minte grosolan la fel cum a făcut și la alegerile din septembrie 2020.Salarii de vis în administrația IEȘEANĂ! Directorul de la SALUBRIS are același SALARIU ca directorul de salubritate din VIENA - News Moldova

”Ionuț vreau să anunț că minți grosolan! După cum putem vedea minți într-o  manieră grosolană așa cum s-a încercat și la vot în septembrie 2020, manipularea României prin expresii ”Transparență” și îmi este jenă să vorbesc mai departe. Vă rog să fim corecți și să nu comparăm mere cu pere.

De ce nu spuneți că compania Salubris a fost declarată cea mai performantă companie de salubritate din România de către Camera de Comerț a Românie”,  a declarat CHIRICA.

 Iulian NECULAU, consilier USR PLUS: ”Am constatat că la unele dezbateri domnul primar nu rămâne în sală și preferă să plece! Eu nu vă văd absolut deloc bine în cadrul acestui Consiliu Local”

Salarii de vis în administrația IEȘEANĂ! Directorul de la SALUBRIS are același SALARIU ca directorul de salubritate din VIENA - News MoldovaIulian NECULAU, consilier USR PLUS a declarat că edilul de Iași preferă să arunce cu vorbe, iar la unele dezbateri părăsește sala deoarece nu rezistă dezbaterilor și cifrelor prezentate.

NECULAU a ținut să îi declare edilul de Iași că ”Transparența” este un lucru extrem de important, dar a ținut să îl anunțe pe edil că ”Nu îl vede bine” în acest Consiliul Local. 

”Am constatat că la unele dezbateri domnul primar nu rămâne în sală și preferă să plece. Se pare că nu poate să reziste dezbaterilor și cifrelor.
Domnule Primar, vreau să vă anunț că ”Transparența” este un lucru extrem de important, dar vreau să vă anunț că în cadrul acestui Consiliul Local eu nu vă văd absolut deloc bine”, a declarat Iulian NECULAU.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top