fbpx
Connect with us

Șapte cadre medicale de la Spitalul pentru Copii Sf. Maria din Iași, ACUZATE DE MALPRAXIS în urma decesului unui adolescent de 17 ani

Șapte cadre medicale de la Spitalul pentru Copii Sf. Maria din Iași, ACUZATE DE MALPRAXIS în urma decesului unui adolescent de 17 ani - News Moldova

Iasi

Șapte cadre medicale de la Spitalul pentru Copii Sf. Maria din Iași, ACUZATE DE MALPRAXIS în urma decesului unui adolescent de 17 ani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Șapte medici de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași sunt acuzați de malpraxis de către părinții unui tânăr de 17 ani care a decedat în cadrul unității medicale

Părinții copilului au intentat un proces împotriva spitalului și a celor șapte medici, cerând despăgubiri morale în valoare de 100.000 de euro. Lavia Ionescu, Veaceslav Cuciuc, Viorica Ciobanu, Anca Savu și Corneliu Paiu, toți cinci medici în cadrul Clinicii ATI, Daniela Rusu (medic ORL) și Bogdan Rotaru (medic gastroenterolog), sunt acuzați că prin acțiunile sau inacțiunile lor au contribuit la „agravarea în mod ireversibil a stării de sănătate a pacientului Alexandru Mihai Roșu, pe fondul unor afecțiuni preexistente tratate într-o manieră defectuoasă și neglijentă.”

Părinții acuză medicii că au cauzat neintenționat secționarea aortei în timpul unei intervenții, nefăcând toate investigațiile necesare și neglijând ulterior tratamentul corespunzător care ar fi putut preveni decesul. De asemenea, ei subliniază că medicii nu au acționat corect în gestionarea hemoragiei interne care a condus la moartea tânărului. Mama copilului a luptat pentru o certificare corectă a cauzei morții și acuză lipsa de investigații detaliate și de acțiune adecvată a medicilor.

Aspectele esențiale ale cazului includ transferul copilului într-o stare gravă, fără un aviz prealabil, și acuzații care sugerează că internarea sa a fost făcută sub un diagnostic fictiv la o secție care nu era potrivită pentru tratamentul său specific, conform anchetei desfășurate de către jurnaliștii de la 7Iași.ro.

Contactată de reporterii News Moldova, managerul instituției, Alina BELU, a menționat că „pacientul suferea de o boala cu o evolutie negativa rapida pentru care, din pacate, nu exista un tratament curativ, speranta de viata fiind intre 20 si 30 de ani. La momentul prezentarii pacientui in spitalul nostru, pacientul se afla în faza terminală, fără posibilitate de tratament, familia cunoscand situatia acestuia. Nu putem comenta in nici un fel procesul aflat in derulare, asteptam decizia instantei.

In ceea ce priveste asistenta juridica prin intermediul unui avocat, suntem in masura sa va transmitem faptul ca, asa cum bine stiti, spitalul nostru se afla sub coordonarea Consiliului Judetean Iasi, astfel incat a fost necesara parcurgerea mai multor pasi legali pentru a primi aprobarile necesare. Acestea au fost obtinute de catre Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Sfanta Maria” Iasi in octombrie 2023″.

Conducerea Spitalului Sf. Maria a cerut instanței aprobarea unei expertize medico-legale pentru clarificarea cauzelor decesului și pentru evaluarea eventualelor culpabilități medicale.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top