fbpx
Connect with us

Pregătiri masive pentru Sărbătorile de Iarnă la IAȘI! Program festiv pentru 1 DECEMBRIE

Pregătiri masive pentru Sărbătorile de Iarnă la IAȘI! Program festiv pentru 1 DECEMBRIE - News Moldova

Iasi

Pregătiri masive pentru Sărbătorile de Iarnă la IAȘI! Program festiv pentru 1 DECEMBRIE

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Municipalitatea a început decorarea orașului pentru Sărbătorile de Iarnă

Primăria Municipiului Iași a început să facă amenajările specifice Sărbătorilor de Iarnă. Aprinderea iluminatului de Sărbători va avea loc, ca de obicei, de Ziua Națională, pe 1 decembrie, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața sediului Primăriei Municipiului Iași.

Servicii Publice SA a cumpărat pentru această iarnă circa 700 de brazi în ghivece, care vor fi ornați  și amplasați în toate zonele orașului. De asemenea, 14 brazi mari vor fi decorați și montați pe pietonalul Ștefan cel Mare, Piața Unirii, Parcul Copou, Parcul Expoziției, Păcurari (Mimoza), Tătărași (Oancea), CUG (Rond vechi), Nicolina (Esplanada I), Alexandru cel Bun (Piața Voievozilor) și alte puncte de atracție.

În premieră, acestora li se vor adăuga 100 de confecții din lemn, în formă de brad, împodobite cu cetină și ornate cu ghirlande luminoase.Pregătiri masive pentru Sărbătorile de Iarnă la IAȘI! Program festiv pentru 1 DECEMBRIE - News Moldova

Punctele principale de atracție vor rămâne pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, unde vor fi montate și două tuneluri din cetină cu instalații luminoase, și Piața Unirii, deasupra căreia este deja montată o plasă luminoasă. Amenajări specifice de Sărbători vor fi făcute și în principalele ronduri (Podu Roș, Podul de Piatră, Fundație etc.).Pregătiri masive pentru Sărbătorile de Iarnă la IAȘI! Program festiv pentru 1 DECEMBRIE - News Moldova

Firmele contractate de Primăria Municipiului Iași au început să monteze și figurinele și instalațiile electrice de iluminat festiv de-a lungul principalelor artere din zona centrală: pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt (50 de figurine pe stâlpi), strada I. C. Brătianu (11 figurine), strada Gavriil Musicescu (23 de figurine), strada Elena Doamna (14 figurine), bulevardul Carol I (65 de traversări), strada Anastasie Panu (20 de traversări), strada Palat (20 de traversări), strada Sf. Lazăr (20 de figurine), Pasajul Alexandru cel Bun (25 de figurine), Pasajul Nicolina (20 de figurine) și Pasajul Socola (50 de figurine).

O decizie privind organizarea Târgului de Crăciun în condiții de siguranță sanitară va fi luată și anunțată în perioada următoare.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top