fbpx
Connect with us

Senatorul ieșean Marius Bodea: „În contextul Zilei Culturii Naționale, accentul ar trebui să fie pus pe educația atât de necesară în domeniul artelor a cât mai multor români”

Senatorul ieșean Marius Bodea: „În contextul Zilei Culturii Naționale, accentul ar trebui să fie pus pe educația atât de necesară în domeniul artelor a cât mai multor români” - News Moldova

Iasi

Senatorul ieșean Marius Bodea: „În contextul Zilei Culturii Naționale, accentul ar trebui să fie pus pe educația atât de necesară în domeniul artelor a cât mai multor români”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Astăzi, 15 ianuarie, se celebrează Ziua Culturii Naționale. Cu acest prilej, senatorul USR de Iași Marius Bodea a evidențiat importanța aplicării unei strategii educaționale bine structurate

„De mulți ani, România se află la coada clasamentelor europene în ceea ce privește consumul cultural, o realitate care se datorează în mare parte absenței unei educații artistice solide (rod și al ignorării totale a domeniului de la cel mai înalt nivel guvernamental). Impactul economic al acestui consum cultural scăzut este semnificativ, având în vedere potențialul mare al industriilor creative de a stimula creșterea economică în România.

În contextul Zilei Culturii Naționale, accentul ar trebui să fie pus pe educația atât de necesară în domeniul artelor a cât mai multor români, mai degrabă decât pe ceremonii superficiale și discursuri lipsite de substanță.

O implicare mai activă a cetățenilor români în viața culturală ar putea accelera schimbarea de mentalitate atât de necesară în societatea noastră. Aceasta ar contribui la dezvoltarea gândirii critice și ne-ar ajuta să contracarăm eficient fenomenul de fake news și teoriile absurde ale conspirației.

Cu toate acestea, pentru a atinge aceste obiective, este crucial să cultivăm gustul artistic încă din fragedă copilărie, printr-o strategie educațională bine structurată, care să implice atât sistemul școlar, cât și societatea în ansamblul său”, a declarat senatorul ieșean Marius Bodea.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top