fbpx
Connect with us

Senatorul Marius BODEA, canditatul USR la Primăria Iași

Senatorul Marius BODEA, canditatul USR la Primăria Iași - News Moldova

Iasi

Senatorul Marius BODEA, canditatul USR la Primăria Iași

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Vicepreședintele USR, Dan Barna, a anunțat într-o conferință de presă desfășurată la Iași astăzi, 17 septembrie 2023, că senatorul Marius Bodea este canditatul USR pentru funcția de primar al Iașului

Barna: „Am foarte mare încredere că Marius Bodea va deveni următorul primar al Iașului”

El a menționat că s-a realizat un sondaj în Iași pentru a evalua preferințele electoratului, iar competiția pentru desemnarea candidatului era între Cosette Chichirău și Marius Bodea.

În urma acestui sondaj, Marius Bodea are cea mai mare probabilitate de a fi candidatul USR la Primăria Iași:

”S-a făcut un sondaj pe Iaşi, competiţia era între Cosette Chichirău şi Marius Bodea. Cel mai probabil, Marius Bodea va fi candidatul USR, stă bine în sondaje, am mare încredere că va deveni primar al Iaşiului”, a afirmat Dan Barna.

Dan Barna și-a arătat susținerea față de colegul său, senatorul Marius Bodea, dar și față de întreaga formațiune de la Iași care vine constant în fața ieșenilor cu proiecte, soluții și resurse umane importante, credibile.

Senatorul Marius BODEA, canditatul USR la Primăria Iași - News Moldova

“Am foarte mare încredere că Marius Bodea va deveni următorul primar al Iașului. Tocmai pentru faptul că între spectacole cu bucățele de gazon și școli în care copiii să meargă să învețe, de exemplu, ieșenii au o opțiune cu adevărat reală. Eu sunt încrezător și dacă analizăm acum la modul foarte pragmatic, Marius Bodea este cel mai probabil, viitorul candidat al USR pentru Iași.

Uitați-vă la acest om: de un an și jumătate prezintă soluții de administrare pentru Iași, pe domenii de care oamenilor chiar le pasă și eu cred foarte mult că Marius Bodea va fi viitorul primar al Iașului. Decizia va fi a ieșenilor, iar eu sunt foarte încrezător în înțelepciunea lor”, a declarat Dan Barna în susținerea senatorului Marius Bodea.

Senatorul Marius Bodea a confirmat că doar un singur membru din filiala USR Iași a decis să părăsească partidul alături de Cosette Chichirău. El a subliniat că un partid nu ar trebui să depindă exclusiv de o singură persoană și că dacă acest lucru s-ar întâmpla, atunci partidul nu ar avea un viitor.

“Dacă un partid sau, mă rog, o organizație stă într-un singur om, acel partid nu are nicio șansă. Sunt colegi de-ai mei care nu au nume notorii, pentru că sunt la început, dar vă garantez că oamenii aceștia peste niște ani de zile vor fi mult mai buni ca mine. Ei sunt aici și este despre echipă, nu despre un singur om, că dacă partidul stătea într-un singur om, aveam o problemă. Drept dovadă, colegii mei sunt foarte buni în ceea ce fac și cu ei vom schimba totul aici, în Iași”, a precizat senatorul Marius Bodea.

Senatorul Marius BODEA, canditatul USR la Primăria Iași - News Moldova

Totodată, în cadrul conferinței de presă organizată de USR Iași, senatorul Marius Bodea a venit cu încă o soluție pentru una dintre problemele cotidiene care macină ieșenii: dezvoltarea infrastructurii școlare, adecvată nevoilor reale din oraș.

„Dincolo de perdeaua groasă de propagandă a actualei administrații ieșene, avem o radiografie catastrofală a infrastructurii școlare din Iași. În 60% dintre școlile generale din Iași, adică în 14 din 24, elevii învață în două schimburi. În cinci licee teoretice din Iași, extrem de aglomerate, elevii învață de asemenea și după-amiază.

Eu aș fi propus ca deschiderea noului an de învățământ să fie făcută de primar și de ceilalți oficiali la ora 14.00, ca să fie onorați și săracii copii care învață în schimbul doi. Să li se recunoască oficial condiția și să li se explice ce mult fac politicienii pentru ei. Să se bată Chirica și Alexe pe microfoane și în fața acestor victime ale nepăsării și neputinței lor.

 În Iași nu s-a construit nicio școală nouă, din bani publici, în ultimii 30 de ani. Zero școli și zero interes din partea administrației locale. Aceasta deși populația orașului crește și suntem, împreună cu suburbiile, a doua aglomerare urbană din România”, a declarat senatorul Marius Bodea.

Senatorul Marius BODEA, canditatul USR la Primăria Iași - News Moldova

Marius Bodea: „Cred că, în România, modalitatea de combatere a acestui flagel este complet greșită”

În ultima perioadă, 209 profesori din județul Cluj au luat parte la cursuri de pregătire cu privire la prevenirea consumului de substanțe cu efecte psihoactive și la identificarea simptomelor asociate consumului de droguri la elevi. În acest context, reporterul  News Moldova a dorit să afle de la senatorul Marius Bodea dacă acesta ar considera că un astfel de program ar aduce beneficii și în Iași.

„În primul rând, este un subiect extrem de important astăzi în societatea noastră, consumul de droguri.

Cred că, în România, modalitatea de combatere a acestui flagel este complet greșită. Am ascultat oficialitățile care, în frunte cu președintele Iohannis, spuneau că voiau să introducă problema consumului de droguri și a consumatorilor în CSAT . Ori asta este o idioțenie de manual, când în CSAT trebuie introdus traficul de droguri. Noi nu vom reuși niciodată să diminuăm acest fenomen dacă nu ne ducem la problemă, la traficul de droguri. Ori, tot felul de măsuri care apar , sigur, par folositoare, dar, în cele din urmă au un efect prea mic inclusiv genul acesta de preocupări, cum sunt la Cluj.

Este extrem de complicat să poți introduce verificarea absolută a tuturor. Este imposibil acest fenomen. De asta spun că baza de rezolvare a acestei problene e, de de o parte, educația timpurie, de la început, ce înseamnă consumul de droguri, iar la noi, să fim realiști, nu există așa ceva și, pe de altă parte, focusarea pe traficul de droguri care, sigur, nu aparține zonei școlare, zonei de educație, ci zonei de ordine publică a statului, a precizat Bodea.

Reporterul News Moldova a mai dorit să afle opinia senatorului Marius Bodea cu privire la cât de firesc este pentru un sistem democratic ca problemele penale ale unui edil sa fie prelungite pe durata mai multor mandate, făcându-se referire la Mihai Chirica, actualul primar, care are pe rol nu mai puțin de 5 dosare penale.

“Asta este o problemă în România cu tergiversarea judecății și deciziei finale și irevocabile în ce-l privește pe un individ care a furat. Pentru că sunt situații în care procesul durează și 10 ani. Deci trecem în trei mandate, nu numai în două.

Este o chestiune de disfuncționalitate a sistemului de justiție. Desigur, spune că dreptul omului la apărare este garantat, dar se ajunge mult, mult prea departe. Nu spun că este vina judecătorilor, este vina sistemului de justiție care nu încurajează intrarea în Magistratură ca să avem un număr suficient de magistrați pregătiți pe fiecare rang: de Parchet, Tribunal, Curte de Apel, Înaltă Curte. Sunt puțini oameni care trebuie să ajute o mare de dosare, astfel încât aceștia nu ajung să le finalizeze într-un timp optim”, a fost răspunsul senatorului ieșean Marius Bodea.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top