fbpx
Connect with us

Și-a aranjat Costel ALEXE divorțul pentru a pune la ADĂPOST averea FAMILIEI!?

Iasi

Și-a aranjat Costel ALEXE divorțul pentru a pune la ADĂPOST averea FAMILIEI!?

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat luni (04.01 –n.r.), că solicită încuviinţarea urmăririi penale a lui Costel ALEXE, fost ministru şi fost deputat, pentru luare de mită şi instigare la delapidare, după ce ar fi cerut de la managerul unui combinat siderurgic 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi monitorizarea măsurilor luate pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

Potrivit unor surse judiciare, zecile de tone de materiale metalic ar fi fost lăsate la societatea administrată de către soția lui Costel ALEXE, aceasta fiind ruda pomenită de anchetatorii DNA în comunicatul oficial transmis luni (04.01 –n.r.).

La acest moment, susțin aceleași surse, femeia are calitate de martor, ea fiind protejată de altfel prin lege, nefiind obligată să dea declarații în legătură cu activitățile pretins nelegale ale soțului.

”Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa”, se arată în comunicatul transmis de DNA.

În cursul zilei de ieri (05.01 -n.r.), preşedintele Klaus Iohannis a încuviinţat începerea urmăririi penale pe numele lui Costel ALEXE, fostul ministru al Mediului şi actual şef al Consiliului Județean Iaşi, în urma cererii venite din partea procurorilor DNA.

Se află Costel ALEXE în plin DIVORȚ!?

Surse din PNL au declarat pentru Ziarul ”Bună Dimineața Iași” că acuzațiile aduse de către DNA, nu sunt singura problemă cu care se confruntă Costel ALEXE la acest moment.

Potrivit surselor din PNL, Costel ALEXE ar fi divorţat săptămâna trecută de soţia lui, Raluca.

De ce au făcut soții ALEXE acest gest?

Divorțul lui Costel ALEXE nu a luat pe nimeni prin surprindere având în vedere că averea pe care a strâns-o în ultimii ani din numirile politice, trebuie protejată. Astfel, divorțul poate fi considerat un ”bun protejator” al averii familiei ALEXE.

Ce AVERE a strâns Costel ALEXE potrivit declarației de AVERE!? – 4 terenuri, 3 apartamente și FIRME

Costel ALEXE este cunoscut pentru afacerile pe care împreună cu familia sa (soția și frații) le are în județul Iași.

În declarația de avere, recent depusă, regăsim un teren în localitatea Aroneanu, dobândit în anul 2014 prin concesiune.Și-a aranjat Costel ALEXE divorțul pentru a pune la ADĂPOST averea FAMILIEI!? - News Moldova

Soția lui Alexe, Raluca ALEXE, deține trei terenuri în județul Iași după cum urmează: un teren în localitatea Rediu cumpărat în anul 2008, un al doilea teren cumpărat în anul 2013 în localitatea Bârnova și un al treilea teren tot în localitatea Bârnova, achiziționat în anul 2015.

Costel ALEXE deține două apartamente în județul Iași, cumpărate în perioada 2009 – 2014. La cel achiziționat în anul 2014, Alexe plătește o rată lunară de 1760  LEI de mai bine de șase ani, care se va încheia abia în 2024.

Soția sa, Raluca ALEXE și-a cumpărat un apartament de 101 mp. în județul Iași în anul 2013.

La capitolul autoturisme, soții Alexe dețin un OPEL VECTRA. Totodată, soții ALEXE și-au deschis în 2012 un depozit bancar în care au în momentul de față 170.000 LEI.

De la Asociația ROTA, Costel ALEXE a încasat anual 1300 EURO, iar funcția de DEPUTAT i-a mai adus o indemnizație anuală de 125376 LEI.

Raluca ALEXE, i-a o indemnizație de la AJPIS de 9.498 LEI, iar de la firmele la care este manager și formator, câștigă după cum urmează: ca manager la CORPOREX are un venit anual de 2.992 LEI și ca formator la ROMACTIV BUSINESS CONSULTING câștigă anual 33.595 LEI.

În anul 2015 în localitatea Sculeni, soții ALEXE ar fi achiziționat prin intermediul firmei Corporex SRL, a cărui administrator este Raluca ALEXE, un complex de terenuri și clădiri de la Construcții Hidrotehnice SA în schimbul a doar 42.000 de euro.

Costel ALEXE și-a făcut în acești ani și site de CAMPANIE, iar la conducerea acestuia este nimeni alta decât sora sa, Alina DURA.

În luna iulie a.c. Ziarul ”Bună Dimineața Iași” a făcut publice toate informațiile potrivit cărora, ”PULSUL IEȘEAN” este o platforma online care reînvie cu câteva luni înainte de campaniile electorale.

Vezi aici: 

SITE-ul de CAMPANIE al PNL Iași are un NOU ADMINISTRATOR! Sora lui Costel ALEXE, Adina DURA conduce ”PULSULUI IEȘEAN”?

PNL IAȘI și-a făcut ziar de campanie! Costel ALEXE nu își asumă „Pulsul Ieșean”, dar îl FINANȚEAZĂ

Folosește ALEXE strategia lui Gheorghe NICHITA înainte de a fi ridicat de DNA!?

Izbitoare este asemănarea acestui divorţ cu un altul notoriu la Iaşi, în circumstanţe asemănătoare: cel al lui Gheorghe NICHITA, înaintea reținerii fostului primar.

La acel moment, fostul primar al Iașului, Gheorghe NICHITA divorțase de soție înainte să fie cercetat de către DNA.

Putem spune că în acest context, vorbim de un divorț aranjat, tocmai pentru a se pune la adăpost averea familiei.

 

 

 

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top