fbpx
Connect with us

Singura BANCĂ de SÂNGE și primul CENTRU de TRANSFUZII veterinar din MOLDOVA, la USV IAȘI

FMV e1657788137669 - News Moldova

Iasi

Singura BANCĂ de SÂNGE și primul CENTRU de TRANSFUZII veterinar din MOLDOVA, la USV IAȘI


Facultatea de Medicină Veterinară a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) anunță deschiderea băncii de sânge și a centrului de transfuzii veterinar în cadrul Spitalului clinic pentru animale de companie

Începând cu luna aceasta, la USV Iași funcționează singura bancă de sânge și centrul de transfuzii din regiunea Moldovei. În cadrul centrului de transfuzii și a băncii de sânge atașate Compartimentului de Urgențe din cadrul Facultății de Medicină Veterinară testăm grupele de sânge la câini și pisici putem face teste de compatibilitate între indivizii donatori – receptori și mai ales putem să oferim pacienților noștri și a colegilor din practica privată sângele necesar urgențelor medicale”, a declarat conf. univ. dr. Mihai Musteață, coordonatorul Compartimentului de Urgențe.   

News Moldova îți recomandă și ...   Cum a ajuns firma CRISBO Company SRL din Iași, cu ZERO angajați, de la pierderi la o cifră de afaceri de 2.844.313 lei?

Cadrele didactice și medicii veterinari fac un apel pentru proprietarii de animale care pot fi donatori voluntari.

FMV e1657788137669 - News Moldova

Pe această cale doresc să fac un apel la donatori. Din această categorie fac parte câinii cu vârste cuprinse între unu și opt ani cu greutate mai mare de 20 de kilograme, vaccinați, deparazitați la zi, femele care să nu fi fost niciodată gestante și pacienți care să nu fi avut niciodată transfuzii de sânge.

Este bine să determinăm grupa de sânge a pacientului înainte de transfuzii, în principiu pentru a limita cât mai mult reacțiile transfuzionale, iar dacă la prima transfuzie sunt mai rare, mai ales dacă ulterior clinicianul stabilește că este necesar o nouă transfuzie, atunci va trebui să știm cu certitudine grupa de sânge a acestuia pentru a ști ce donator va fi potrivit pentru pacient”, a punctat dr. Paula Pașca, medic veterinar în cadrul Spitalului de Urgență a FMV.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul Sorin Năcuță: „A fost desemnat antreprenorul pentru construcția Spitalului Regional de Urgență Iași”

Pentru toți cei care doresc să beneficieze de serviciile băncii de sânge de la Facultatea de Medicină Veterinară, sunt invitați, atât în calitate de donatori, cât și în calitate de pacienți, doar dacă este nevoie.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top