fbpx
Connect with us

Șofer din Iași, CONDAMNAT pentru tentativă de omor. Sub influența alcoolului, acesta a vrut să lovească un grup de tineri

33 - News Moldova

Iasi

Șofer din Iași, CONDAMNAT pentru tentativă de omor. Sub influența alcoolului, acesta a vrut să lovească un grup de tineri


Consumul de alcool are reprercusiuni grave asupra noastră, dar și a celor din jurul nostru. Este cazul unui tânăr din Iași care, condus de aburii alcoolului, a fost la un pas de a curma vieți omenești

Iulian Samson, care se întorsese în iulie 2021 din străinătate și se afla în septembrie în Erbiceni împreună cu familia pentru a sărbători Sfânta Maria Mică, a consumat alcool timp de aproximativ două ore alături de rudele sale. Apoi, el a decis să meargă la magazin în Podu Iloaiei, la o distanță de aproximativ 9 km, pentru a cumpăra mai multe băuturi alcoolice.

El a cerut unui prieten să conducă mașina Skoda, conștient fiind de starea sa de ebrietate. Cei doi au mers la un magazin situat în apropierea sediului Poliției Podu Iloaiei, unde Samson a continuat să consume alcool. Abia după ora 23:00, au plecat spre casă.

News Moldova îți recomandă și ...   Doi tineri medici din Iași, ACUZAȚI de LUARE DE MITĂ în formă continuată

Pe drumul de întoarcere, șoferul a fost nevoit să încetinească în fața unei terase, unde un grup de tineri se afla pe carosabil.

Șoferul a claxonat, iar tinerii au reacționat lent în a se da la o parte. La trecerea mașinii pe lângă ei, unul dintre tineri a lovit geamul lateral al autovehiculului cu palmele.

A urmat un schimb de înjurături și amenințări, dar situația nu a degenerat într-un conflict fizic, iar mașina a continuat să se deplaseze. Cu toate acestea, după numai 100 de metri, Samson i-a cerut șoferului să întoarcă și să-i lovească cu mașina pe cei doi tineri care rămăseseră în drum.

Șoferul a refuzat, dar Samson era prea agitat pentru a-l asculta. A obligat șoferul să coboare din mașină.

Fără să dorească să provoace un conflict, șoferul a coborât și a plecat pe jos spre casă. Samson a preluat volanul și a accelerat în direcția celor doi tineri.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PNL Sorin Năcuță: „Comisia Europeană a aprobat modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României”

A reușit să-l lovească pe Ionuț A., pe care l-a luat pe capotă și l-a aruncat în șanțul de pe marginea drumului.

Victima avea deja o implicare minimă în incidentul anterior și era invalid, fiind incapabilă să-și folosească mâinile, așadar nu avea cum să fi fost persoana care a lovit mașina. Singurul său gest a fost să înjure șoferul.

Tânărul a suferit răni ușoare, pentru care a necesitat doar câteva zile de îngrijiri medicale. Samson a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, având o alcoolemie teoretică de 2,05‰ în momentul accidentului.

În sala de judecată, avocatul lui Samson a cerut achitarea, susținând că probele prezentate de procurori nu demonstrau intenția șoferului de a lovi victima cu mașina.

Judecătorii au respins această ipoteză și au luat în considerare vârsta tânărului de doar 26 de ani, faptul că avea un copil în întreținere și că era cunoscut ca o persoană liniștită și sociabilă, fără antecedente penale.

News Moldova îți recomandă și ...   Accident soldat cu UN MORT și TREI RĂNIȚI pe raza localității ieșene Lețcani, în urma unei depășiri periculoase

Ca urmare, au aplicat pedepsele minime prevăzute de Codul Penal, care includ 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor și un an pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Astfel, s-a stabilit o pedeapsă totală de 5 ani și 4 luni de închisoare pentru Samson. Acesta a fost, de asemenea, obligat să plătească 60.000 de lei cu titlu de daune morale către Ionuț A. și 4.000 de lei cu titlu de daune materiale.

Samson a contestat sentința, dar Curtea de Apel a menținut pedeapsa dată în primă instanță, cu excepția sumei de daune morale, pe care a redus-o la 12.000 de lei.

Decizia Curții de Apel este definitivă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top