fbpx
Connect with us

Șoferii scapă de traficul infernal de pe E583! Harta centurii ocolitoare de la Podu Iloaiei

centura podul iloaiei - News Moldova

Iasi

Șoferii scapă de traficul infernal de pe E583! Harta centurii ocolitoare de la Podu Iloaiei


Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat recent o procedură de achiziţie ce are drept finalitate realizarea unei centuri ocolitoare pentru localitatea Podu Iloaiei, Iaşi

Procedura de achiziţie se doreşte a fi finalizată pe 17 octombrie, iar scopul ei este realizarea studiului de fezabilitate pentru proiectul “variantă ocolitoare a oraşului Podu Iloaiei, judeţul Iaşi”.

Valoarea totală estimată este de 822.604,15 lei, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate preţ.

News Moldova îți recomandă și ...   Mihai CHIRICA, în alertă! Inspectorul de la Urbanism și-a recunoscut vina în dosarul "FLUX"

Dacă acest proiect va fi dus la îndeplinire este o veste bună pentru șoferii care tranzitează Drumul European 583, una din cele mai aglomerate artere din zona Moldovei.

Autoritățile județene au ales această soluție legată de evitarea traficului din zona Podu Iloaiei, localitate unde au loc mereu ambuteiaje de trafic. Astfel, a fost propusă o variantă privind construirea unei centuri ocolitoare a orașului, centură ce va avea o lungime de 4 kilometri.

Conform documentelor, deocamdată se are în vedere construirea centurii prin sudul orașului Podu Iloaiei. Traseul va fi stabilit în urma unor expertize tehnice, care vor trebui să țină cont de traversarea traseului de calea ferată și de către cursul râului Bahlui. În cursul anului trecut, autoritățile au prezentat și varianta extinderii porțiunii DE 583 de la Podu Iloaiei pentru a fluidiza circulația autoturismelor, însă, se pare că va fi aleasă varianta acestei centuri ocolitoare.

News Moldova îți recomandă și ...   Investiție de 100.000 euro pentru deschiderea unui parc de agrement și recreere în localitatea URICANI, din comuna ieșeană Miroslava


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top