fbpx
Connect with us

Studenți ai USV Iași în internship la a patra cea mai mare companie producătoare de semințe în agricultură, la nivel mondial

usv iasi 1200x900 1 e1652128553431 - News Moldova

Iasi

Studenți ai USV Iași în internship la a patra cea mai mare companie producătoare de semințe în agricultură, la nivel mondial


Pentru Eduard și Maria, doi studenți ai Facultății de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vacanța de vară a avut o însemnătate aparte, aceștia alegând câte un internship bine plătit în Germania

Mai exact, Maria Paveliuc și Eduard Irimia, studenți în anul al III-lea la specializarea Ingineria și managementul afacerilor agricole, a fost în internshipul ce a avut loc în partea de S-E a Germaniei, la compania Limagrain, a patra cea mai mare companie producătoare de semințe în agricultură, la nivel mondial.

„Activitățile desfășurate, de care am fost responsabili au constat, printre altele, în polenizarea artificială la cultura de porumb,  bonitarea culturilor pe diferite criterii (perioada de înflorire, gradul de afectare a culturii în urma fenomenelor climatice nefavorabile, înălțimea plantelor) prin diferite mijloace (aparate pentru colectare date, drone etc.).

De asemenea, inoculări în câmpuri experimentale cu diverși agenți patogeni, pentru stabilirea gradului de rezistență a culturii împotriva acestora, lucru cu baze de date și în laborator, prelevarea de probe din câmp pentru analize în laborator.

De asemenea, am participat la cursuri teoretice din domeniul biotehnologiilor, pentru o înțelegere mai bună a activităților fizice desfășurate”, a povestit Eduard Irimia studentul USV Iași.

Pe lângă experiența practică dobândită și beneficiile materiale, în internshipul din timpul verii studenții USV Iași au apreciat și legăturile de prietenie create cu ceilalți participanți. „Internshipul s-a desfășurat pe o perioada de 30 zile și am avut colegi din țări precum India, Etiopia, Tanzania, Sri Lanka, Germania, colegi cu care am colaborat frumos și cu care am rămas în legătură.

O altă parte frumoasă a acestei experiențe a constat în plimbările din timpul liber, atât în Germania, cât și în Austria, împreună cu domnul profesor doctor Eduard Lăzărescu, directorul programului de ameliorare al plantelor în care am fost implicați.

O altă persoană căreia dorim să-i mulțumim este domnul decan al Facultății de Agricultură, care ne-a făcut posibilă înscrierea la acest internship”, a povestit Maria Paveliuc, studentă USV Iași.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top