Connect with us

Studenți ai USV Iași invitați la un festival culinar, în Bucovina pentru a transmite mesaje despre importanța educației alimentare

Studenți ai USV Iași invitați la un festival culinar, în Bucovina pentru a transmite mesaje despre importanța educației alimentare - News Moldova

Iasi

Studenți ai USV Iași invitați la un festival culinar, în Bucovina pentru a transmite mesaje despre importanța educației alimentare

Studenți și cadre didactice de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vor susține prelegeri pe teme de educație culinară, despre alimentație sănătoasă și sustenabilă în cadrul unui festival gastronomic, din Bucovina.

Studenți ai USV Iași invitați la un festival culinar

De asemenea, pastele din carne „Mettatelli” și pasta-cremă vegană „FungiYo”, produsele studenților USV Iași care au fost premiate la concursul internațional ECOTROPHELIA vor fi oferite spre degustate în cadrul festivalului organizat în apropiere de Câmpulung Moldovenesc, în localitatea Pojorâta. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 1 martie 2025, iar organizatorii și-au propus să ofere participanților preparate din bucătăria tradițională, invitați fiind și bucătari care vor găti pe loc preparate, folosind rețete și ingrediente locale, bunătăți alese, de la pâine de casă și bulz ciobănesc, la tocănițe aromate și deserturi ca la bunica. Noutatea evenimentului este reprezentată de atenția acordată educației culinare, în acest sens fiind invitați studenți ai USV Iași, deschiși la experimentarea unor rețete inovative cu ingrediente noi și aflați în căutarea soluțiilor sustenabile, pentru o alimentație sănătoasă.

News Moldova îți recomandă și ...   Aplicația Fidelity by Iulius, acum și la Palas: până la 5% din valoarea tuturor cumpărăturilor înapoi, plata rapidă a parcării, oferte, noutăți despre evenimente și magazine noi

Colaborarea dintre USV din Iași, prin Departamentul de Tehnologii Alimentare al Facultății de Agricultură și organizatori are în prim-plan conceptul de educație culinară, bazat de un „stil de viață sănătos și sustenabil”. „Cunoștințele de nutriție și dietetică, cele de tehnologie alimentară ale studenților noștri pot oferi o perspectivă complexă și completă asupra educației alimentare, acoperind aspecte relevante, de la nutriție și sănătate, la gastronomie și sustenabilitate . Urmărim și încurajăm educația culinară menținând interesul crescut al studenților pentru responsabilitatea socială, aceștia fiind conștienți de impactul alimentației asupra mediului și sunt preocupați de promovarea unui sistem alimentar sustenabil”, a transmis  conf. univ. dr. Marius Mihai Ciobanu,  coordonatorul Departamentului de Tehnologii Alimentare al Facultății de Agricultură USV Iași.

News Moldova îți recomandă și ...   Părinți din Iași, condamnați definitiv la închisoare pentru moartea bebelușului lor. Cum s-a petrecut tragedia

Reamintim că atât „Mettatelli” cât și pasta-cremă vegană „FungiYo” au reprezentat România, doi ani consecutiv la ECOTROPHELIA, cea mai importantă competiție din domeniul inovări alimentare, la nivel european.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2025

Via Moldovia

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top