fbpx
Connect with us

STUDENȚII din Iasi se OPUN introducerii CERTIFICATULUI VERDE in UNIVERSITAȚI

STUDENȚII din Iasi se OPUN introducerii CERTIFICATULUI VERDE in UNIVERSITAȚI - News Moldova

Iasi

STUDENȚII din Iasi se OPUN introducerii CERTIFICATULUI VERDE in UNIVERSITAȚI

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Printr-un comunicat de presa transmis luni, Liga Studenţilor din Iaşi anunţă că se opune introducerii certificatului verde în universităţi, după ce Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) a cerut Guvernului şi Parlamentului modificarea legislaţiei, astfel încât accesul în spaţiul universitar să fie permis doar celor care detin certificatul verde digital. Solicitarea referitoare la certificatul verde a venit după o ședință a Consiliul Național al Rectorilor, la care a participat și ministrul demis al educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a subliniat că în cazul obligativității certificatului verde în universități ar fi vorba atât despre studenți, cât și despre angajați. „La angajați se pune problema dreptului la muncă”, a menționat el.

In acelasi timp  Liga Studenţilor Iaşi avertizează că informaţia cu privire la statutul de vaccinat/nevaccinat, trecut sau netrecut prin boală, respectiv cea de testat/netestat intră în categoria datelor cu caracter personal.

„Liga Studenţilor din Iaşi este alături de studenţii care sunt discriminaţi de aceste măsuri şi vom face toate demersurile legale pentru a apăra demnitatea şi drepturile studenţilor faţă de orice ingerinţe externe, chiar dacă suntem în momentul de faţă singura organizaţie care face asta, în contra curentului general din mediul asociativ studenţesc”, a declarat Cosmin-Gabriel Glovnea, preşedinte Liga Studenţilor Iaşi.

LS anunţă că va depune plângeri la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru încălcarea legislaţiei în domeniu (GDPR) împotriva universităţilor sau asociaţiilor care vor colecta astfel de date.

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top