fbpx
Connect with us

Studiul de fezabilitate al Autostrăzii Pașcani – Suceava, AVIZAT în ședința Consiliului Interministerial!

presedintele-consiliului-judetean-suceava,-gheorghe-flutur,-a-anuntat-ca-tronsonul-de-autostrada-a7-pascani-–-suceava-este-pe-primul-loc-pe-ordinea-de-zi-a-consiliului-tehnico-economic-din-cadrul-companiei-nationale-de-administrare-a-infrastructurii-rutiere-din-16-februarie

Iasi

Studiul de fezabilitate al Autostrăzii Pașcani – Suceava, AVIZAT în ședința Consiliului Interministerial!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În cadrul ședinței Consiliului Interministerial de avizare lucrări publice de interes național și locuințe desfășurată la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru construcția Autostrăzii Pașcani – Suceava

Această autostradă, cu o lungime totală de aproximativ 62 de kilometri, promite să aducă îmbunătățiri semnificative infrastructurii de transport în regiune.

Printre caracteristicile notabile ale proiectului se numără 23 de viaducte, cel mai impresionant având o lungime de 1050 de metri și fiind amplasat în punctul de început al autostrăzii, Gâstești – Pașcani. De asemenea, sunt incluse în proiect 37 de pasaje, 12 poduri, 8 parcări, 2 Centre de Întreținere și Coordonare, perdele forestiere și panouri fonoabsorbante și anticoliziune, iluminat public și un sistem de monitorizare a traficului ITS.

Proiectul prevede, de asemenea, construcția a 5 noduri rutiere, situate la:
1) Tătăruși – Heci, cu intersecția DJ208F
2) Dolhasca, cu intersecția DJ208I
3) Roșcani, cu intersecția DJ208C
4) Dumbrăveni, cu intersecția DJ208B
5) Aeroportul Suceava, care va facilita accesul în DN29 și către aeroport.

Traseul autostrăzii va traversa diverse unități administrativ-teritoriale, acoperind pe o lungime de 12,3 km județul Iași, inclusiv localitățile Pașcani, Valea Seacă, Lespezi și Tătăruși, 6,5 km din județul Botoșani, în zona localității Tudora, și 43,17 km din județul Suceava, traversând localitățile Dolhasca, Liteni, Fântânele, Udești, Verești, Salcea, Dumbrăveni și Suceava.

Proiectul Autostrăzii Pașcani – Suceava reprezintă o inițiativă semnificativă pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, având potențialul de a îmbunătăți mobilitatea și conectivitatea în regiune, precum și de a stimula creșterea economică și dezvoltarea locală. Pasul următor pentru acest proiect vital este aprobarea finală din partea Guvernului, pas care se așteaptă să contribuie la consolidarea rețelei naționale de autostrăzi.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top