Connect with us

Toate CENTRELE DE PLASAMENT din Iași vor fi ÎNCHISE! Ce se va întâmpla cu copiii aflați în aceste centre

Iasi

Toate CENTRELE DE PLASAMENT din Iași vor fi ÎNCHISE! Ce se va întâmpla cu copiii aflați în aceste centre

Centrul rezidențial „Bogdana” din localitatea ieșeană Horlești va fi închis

Centrul Rezidențial pentru copii „Bogdana” din localitate ieșeană Horlești devine o altă unitate din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iași care îşi încetează activitatea. Cei mai mulţi dintre micii beneficiari vor fi plasaţi în familiile naturale sau în cele 4 apartamente de tip familial care urmează a fi construite.

Închiderea definitivă a centrului „Bogdana” a fost pregătită cu ceva timp în urmă iar acum se fac ultimele demersuri, potrivit lui Tiberiu BANTAȘ, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.

„Centrul nu este închis. Chiar astăzi (15.07-n.r.) au mai fost făcute demersuri în acest sens, pentru închiderea definitivă a centrului. Încercăm să integrăm copii în familiile naturale și cred că vom avea succes deoarece avem sprijinul unor asociații nonguvernamentale.

În comuna Horlești, beneficiarii Centrului Rezidențial „Bogdana” se vor muta în patru case noi, două în satul Bogdănești, două în Horlești”, ne-a explicat Tiberiu BANTAȘ, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași 

Valoarea estimată a proiectului de închidere este de 5.785.751,22 RON. Potrivit documentației tehnice, închiderea centrului de copii „Bogdana” vine la pachet și cu înființarea a 4 apartamente de tip familial unde vor fi relocați beneficiarii centrului rezidențial care nu pot fi integrați în familiile naturale.

De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, clădirea centrului rezidențial va fi reabilitată, modernizată și dotată, în vederea schimbării de destinație din centrul de servicii sociale în centru de zi pentru 20 de beneficiari.

În viitor, toate centrele de plasament din Iași vor fi închise

În viitor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iași va închide toate centrele sociale.

Procedurile de închidere a centrelor sociale se înscriu în programul naţional de dezinstituţionalizare a copiilor aflaţi în centrele de plasament aparţinând sistemului de protecție, proces asumat de România prin acordul de parteneriat aprobat de Comisia Europeană pentru perioada 2014-2020.

„Este doar o chestiune de timp până când vor fi închise toate centrele din Iași”, a mai adăugat Tiberiu BANTAȘ.

Lucrări de aproape 6.000.000 RON adjudecate de INBIT SRL Iași

Cele 4 case de tip familial ce urmează a fi construite vor avea un regim de înălțime P+1E. De asemenea, proiectul prevede și lucrări de împrejmuire, racordarea la utilități a clădirilor și dotarea acestora cu mobilier și echipamente necesare. În fiecare casă vor locui câte 12 beneficiari.  

Lucrările pentru proiectul implementat de DGASPC au fost adjudecate de INBIT SRL din Iași. Licitația a fost organizată pe 5 loturi și toate au fost atribuite către firma ieșeană.

Potrivit portalului www.listafirma.ro, firma este înființată în luna iunie a anului 1992. Societatea este administrată de Andre TARNOVANU, acesta fiind și unicul acționar. Obiect principal de activitate al INBIT SRL este „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale si nerezidențiale”. Pentru anul fiscal precedent, INBIT SRL a declarat o cifră de afaceri de 11.359.100  RON și un profit de 831.512  RONPotrivit datelor de la Registrul Comerțului, societatea are 29 de angajați.

Număr impresionant de contracte cu statul pentru INBIT SRL Iași

INBIT SRL este o obișnuită a contractelor încheiate cu instituțiile statului. Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a listat în ultimii ani numeroase contracte între INBIT SRL Iași și instituțiile publice.

Tot anul acesta, INBIT SRL a încheiat un contract și cu APAVITAL IAȘI. Pentru 606.003,72 RON, firma ieșeană s-a angajat să facă lucrări curente la stațiile de pompare ale APAVITAL. Totodată, în iulie 2021, INBIT SRL a mai încheiat un contract și cu primăria ieșeană Erbiceni în valoare de 1.142.021,97  RON pentru lucrări pentru conducte de alimentare cu apă.

De-a lungul timpului, INBIT SRL a mai încheiat contracte cu: Spitalul Clinic de Recuperare Iași, DGASPC Iași, Primăria Comunei Roșcani și Primăria Comunei Trifești.   

Din mai 2017 și până în prezent, INBIT SRL Iași a încheiat circa 500 de contracte cu statul, atât prin atribuire directă, cât și prin licitație publică, de unde a încasat peste 25.000.000 RON. 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top