fbpx
Connect with us

Trafic cu permise auto false în județul Iași. Afacere încheiată în spatele bisericii

Trafic cu permise auto false în județul Iași. Afacere încheiată în spatele bisericii - News Moldova

Iasi

Trafic cu permise auto false în județul Iași. Afacere încheiată în spatele bisericii

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Un tânăr din comuna ieșeană Costuleni a fost oprit de o patrulă a poliției în apropierea centrului comunei, în cadrul unui control de rutină, la scurt timp după ce și-a luat permisul fals

Agenții au observat imediat că se confruntă cu un document fals, întocmind un proces verbal, iar ulterior a început urmărirea penală, care a condus în cele din urmă la condamnare.

Sentința a fost pronunțată luni, 20 noiembrie, fiind relativ indulgentă – un an și cinci luni, cu suspendare.

Cu cinci ani în urmă, Ionuț I., tânărul din Costuleni, județul Iași, și-a achiziționat un automobil Audi aproape nou și extrem de atrăgător. A reușit să îl înmatriculeze fără nicio problemă, însă nu avea permis de conducere, având în vedere că picase de două ori examenul.

În fața acestui impediment, Ionuț a considerat mai simplu și mai eficient să comande și să cumpere un permis fals de la un basarabean specializat în falsificarea actelor. A trimis pozele și datele personale, plătind un avans de 2.000 de lei și așteptând câteva luni pentru a intra în posesia mult-doritului „permis”.

Cu toate că era un om serios în afaceri, moldoveanul și-a îndeplinit sarcina într-o manieră cât mai eficientă, însă nu suficient de profesionist pentru a păcăli vigilența autorităților române.

Cei doi s-au întâlnit într-un mod aproape conspirativ în spatele altarului Bisericii Ortodoxe din Hilița, profitând de momentul în care preotul își făcea siesta de după-amiază. După ce a primit „permisul”, Ionuț a aprins o lumânare și a sărutat icoanele, însă toate acestea s-au dovedit a fi inutile.

La scurt timp după ce a urcat la volan, nu a reușit să parcurgă decât patru kilometri, fiind oprit și controlat de o patrulă a poliției în apropierea centrului comunei, în cadrul unui control de rutină.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top