fbpx
Connect with us

TUIASI are primul campus iluminat LED din țară, după o investiție de 200.000 de lei care a redus consumul de energie electrică din „Tudor Vladimirescu”

tuiasi-are-primul-campus-iluminat-led-din-tara,-dupa-o-investitie-de-200.000-de-lei-care-a-redus-consumul-de-energie-electrica-din-„tudor-vladimirescu”

Iasi

TUIASI are primul campus iluminat LED din țară, după o investiție de 200.000 de lei care a redus consumul de energie electrică din „Tudor Vladimirescu”


Collage Maker 08 Mar 2023 11 29 AM 5550 - News Moldova

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) are primul campus iluminat LED din țară, după ce în „Tudor Vladimirescu” a fost implementat un proiect prin care s-au schimbat toate corpurile vechi de iluminat cu unele noi, rețeaua fiind extinsă cu 20%. Noua rețea a presupus o investiție de aproape 200.000 de lei, iar anual se vor economisi circa 15.000 de kW*h

Înainte de modernizare, iluminatul stradal din Campusul „Tudor Vladimirescu” se realiza prin utilizarea unor corpuri achiziționate în urmă cu zece ani, care funcționau pe principiul descărcare în vapori de sodiu. Acestea aveau un grad de uzură crescut, în urma folosirii îndelungate, dar și un consum mai mare decât tehnologia modernă de tip LED.

Pe lângă faptul că sunt mai eficiente energetic, noile corpuri sunt și mai puternice, oferind o lumină mai intensă. De altfel, s-a decis și extinderea rețelei de la 91 de stâlpi la 112. Iar sistemul de iluminat LED are și avantajul de a oferi o îmbunătățire cu peste 50% a indicelui de redare a culorilor față de sistemul cu descărcare în vapori de sodiu, implementat până acum în campus.

Avem zone în campus care nu erau iluminate așa cum am fi preferat, iar inclusiv din discuțiile pe care le-am avut cu Poliția Română ni s-a transmis că o zonă iluminată reduce major riscul de infracționali


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top