fbpx
Connect with us

„Turul benzinăriilor pe bicicletă”, PROTESTUL organizat în județul IAȘI față de SCUMPIREA CARBURANȚILOR

biciclete iasi scaled 1 - News Moldova

Iasi

„Turul benzinăriilor pe bicicletă”, PROTESTUL organizat în județul IAȘI față de SCUMPIREA CARBURANȚILOR


Inițiatorul proiectului „Iași, orașul bicicletelor”, Costi Andriescu, îi invită șoferii bicicliști, pe 30 iulie, la protestul „Turul benzinăriilor pe bicicletă”

„Bicicliștii-șoferi înțeleg cum funcționează economia și știu că prețul benzinei, de exemplu, nu scade dacă ne plimbăm două ore cu mașina prin oraș, claxonăm, iar la final ne oprim tot la benzinărie! E nevoie de ceva mai puternic”, a declarat Costi Andriescu. 

biciclete iasi scaled 1 - News Moldova

Costi Andriescu a realizat un calcul conform căruia, dacă se iau în considerare cheltuielile cu combustibilul, reviziile, reparațiile neprevăzute, Casco și RCA, pentru o mașină nouă de 15.000 de euro, luată prin credit, atunci în fiecare lună se duc din buzunar peste 1.900 de lei. Adică 23.000 de lei pe an.

News Moldova îți recomandă și ...   Accident soldat cu UN MORT și TREI RĂNIȚI pe raza localității ieșene Lețcani, în urma unei depășiri periculoase

costi andriescu 2 683x1024 1 - News Moldova

Acesta susține că a inițiat acest proiect nu doar pentru economia bugetului, ci și entru că noile prețuri înseamnă că totul se scumpește: „Ne luptăm să avem un preț redus la combustibil pentru că motorina este folosită în agricultură și influențează prețurile cerealelor și ale produselor care folosesc cerealele ca materie primă. Dar și pentru că transportatorii au nevoie de sprijinul nostru fiindcă prețul carburantului se reflectă în prețul final al produselor pe care le cumpărăm din magazine.”, a declarat Costi Andriescu. 

News Moldova îți recomandă și ...   Fost primar din Iași, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE pentru ultraj și amenințări cu moartea

„Lucrează mașina pentru tine sau lucrezi tu pentru mașină?”, este mesajul cu care activiștii ieșeni vor să-i scoată la protest pe șoferi.

Șoferii din Iași sunt așteptați să vină pe 30 iulie, după ora 18.00, în fața Palatului Culturii, de unde vor porni pe bicicletă la mai multe benzinării.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top