fbpx
Connect with us

UMF Iași deschide înscrierile pentru a doua facultate: Admitere și modalități de evaluare

umf iasi inaugureaza unicul centru cultural universitar din tara 208926 - News Moldova

Iasi

UMF Iași deschide înscrierile pentru a doua facultate: Admitere și modalități de evaluare


Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași (UMF) anunță deschiderea înscrierilor pentru concursul de admitere la a doua facultate, începând cu data de 4 septembrie

Această modalitate specială de înscriere vine cu un număr limitat de locuri disponibile:

  • 40 la Medicină Generală,
  • 30 la Medicină Dentară: dintre care 23 pentru Asistența de profilaxie stomatologică, 10 la Farmacie și 12 la Balneofiziokinetoterapie și recuperare.

Procesul de înscriere se va desfășura exclusiv online, prin depunerea de documente scanate.

Candidații vor fi evaluați pe baza unui punctaj obținut din dosarele depuse, urmând o grilă de evaluare predefinită.

News Moldova îți recomandă și ...   Un ieșean a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru că a pus la cale incendierea mașinii scumpe a unui rival

În funcție de documentele atașate, punctajul va fi acordat în mod diferit. De exemplu, o adeverință de medic sau farmacist rezident va aduce 40 de puncte, iar diploma de absolvire a facultății sau specializărilor din domeniul Sănătate și Bioinginerie va oferi 5 puncte pentru fiecare 60 de credite.

Pentru alte facultăți absolvite, punctajul va fi de 2 puncte pentru fiecare 60 de credite. În plus, se va ține cont de media examenului de licență și de media obținută la bacalaureat.

Perioada de depunere a dosarelor online se va încheia pe 12 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe data de 20 septembrie

“Este important de menționat că diplomele de bacalaureat redactate în altă limbă trebuie să fie însoțite de traduceri în limba română, legalizate și autentificate de autoritățile competente din țara emitentă.

News Moldova îți recomandă și ...   Cazul șocant al pacientului ars de viu la Socola, în Ajunul Crăciunului: Dosar încheiat fără nici un vinovat

Cei care provin din țările unde nu există examen de bacalaureat trebuie să depună copii legalizate ale foilor matricole din anii de liceu.

În cazul în care aceste documente nu sunt redactate în limba engleză sau franceză, este necesară traducerea legalizată a acestora.

De asemenea, candidații care au absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» din Iași în promoția curentă se pot înscrie la acest concurs de admitere pe locurile deschise pentru al doilea program de studii, prezentând o adeverință eliberată de secretariatul facultății care să ateste media examenului de licență”, au precizat reprezentanții UMF Iași.

News Moldova îți recomandă și ...   Un elev de 17 ani a murit într-o tabără din Iași, după ce a fumat şi a băut energizante în exces!

Taxa de înscriere pentru specializările Medicină, Medicină Dentară și Farmacie este de 400 de lei, în timp ce pentru specializările Asistență Medicală Generală, Nutriție și Dietetică, Tehnică Dentară, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Asistență de Profilaxie Stomatologică și Bioinginerie taxa de înscriere este de 300 de lei.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top