fbpx
Connect with us

Un copil de 3 ani din Galați a învins o tumoare cerebrală datorită neurochirurgilor ieșeni

colaj copil tumoare - News Moldova

Iasi

Un copil de 3 ani din Galați a învins o tumoare cerebrală datorită neurochirurgilor ieșeni


Robert, un copil de doar 3 ani, din Galați, a reușit să învingă o tumoare cerebrală de 4 cm, grație echipei de neurochirurgi de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi

Copilul a fost adus în stare gravă la spital, prezentând simptome precum vărsături și dificultăți în deplasare, semne clare ale pericolului cu care se confrunta.

Medicii neurochirurgi au intervenit de urgență pentru a îndepărta tumoarea, iar rezultatele au fost cu adevărat uimitoare. După operație, Robert a început să-și redobândească vitalitatea. Micuțul erou a început să meargă, să vorbească și să zâmbească, uimind pe toată lumea din jurul lui.

“Începutul anului 2024 vine pentru echipa medicală pe care o conduc cu o nouă reușită pentru că în prag de sărbători am operat un copil de aproximativ trei ani, cu o tumoră cerebrală mare, de aproximativ 4 cm diametru, care îi punea viața în pericol.

Am intervenit în urgență la acest copil și am reușit să scoatem în integralitatea ei această tumoră. S-a dovedit a fi o tumoră relativ benignă, ceea ce înseamnă că, cu un tratament, copilul are șanse mari de vindecare. Evoluția lui a fost bună, încă din prima zi a operației, pentru că s-a trezit imediat după intervenția chirurgicală, a doua zi s-a dat jos din pat. Este un copil extrem de vioi, extrem de tenace”, a precizat conf. univ. dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi.

Anul trecut, la Spitalului Clinic de Neurochirurgie ”N. Oblu” din Iaşi au fost internate peste 10.000 de persoane din toată ţara, printre care şi 32 de persoane din străinătate. Între aceștia, circa 200 au fost copii, 15 dintre ei fiind diagnosticaţi şi operaţi din cauza formaţiunilor tumorale.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top