fbpx
Connect with us

Un ieșean a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru că a pus la cale incendierea mașinii scumpe a unui rival

60183997 - News Moldova

Iasi

Un ieșean a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru că a pus la cale incendierea mașinii scumpe a unui rival


Un bărbat din Iași a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru că a pus la cale incendierea mașinii scumpe a unui rival ca urmare a unei certe pornite de la suspendarea permisului de conducere al soției partenerului său de afaceri

Situția a început atunci când soția partenerului său de afaceri a fost implicată într-un accident rutier la o benzinărie din Scobinți, unde a lovit mașina Audi A6 a rivalului său, C.D.M. Relațiile dintre cei doi erau deja tensionate. Deși nu a raportat incidentul la poliție, permisul de conducere al soției partenerului a fost suspendat pentru 30 de zile.

News Moldova îți recomandă și ...   Senatorul USR Marius BODEA a prezentat “Școli aproape de casă”, proiectul care aduce comunității ieșene încă 4.000 de locuri în clase și desființează învățământul de după-amiază

Această situație a înrăutățit relațiile dintre partenerul său de afaceri și C.D.M. În aceste circumstanțe, bărbatul condamnat, Ioan Șalaru, a decis să pună în aplicare un plan de răzbunare. A discutat cu un individ numit Ionuț Teodoriu, poreclit “Chiștoc”, pentru a-l convinge să incendieze mașina lui C.D.M. Împreună, ei au pus la cale detalii pentru acțiune.

Ionuț Teodoriu a fost plătit inițial cu 10.000 de lei pentru această acțiune, dar a acceptat în cele din urmă 8.000 de lei. După o “recunoaștere” făcută în prealabil, Teodoriu a incendiat mașina Audi A6 a lui C.D.M., turnând benzină și aprinzând-o. A fugit de la locul faptei după aceasta.

News Moldova îți recomandă și ...   Vasile CÎTEA (PSD): "Poate unul dintre cele mai sensibile puncte ale orașului Iași este incapacitatea de a se alinia la ritmul de dezvoltare a infrastructurii sportive pe care celelalte orașe mari ale României l-au impus în ultimii ani"

Incendiul a fost observat de persoanele din casă, care au încercat să-l stingă, dar fără succes. Intervenția pompierilor a limitat extinderea focului. Identificarea și reținerea celor doi indivizi nu a fost dificilă pentru autorități. Camerele de supraveghere i-au înregistrat pe cei doi în timpul acțiunii.

„Instanţa arată că există o legătură strânsă între relaţia conflictuală a martorului M.M. cu inculpatul Şalaru, aceştia doi fiind parteneri de afaceri. Faptul că nu se cunoaşte exact motivaţia internă pentru care inculpatul Şalaru, ca urmare a relaţiei de amiciţie şi parteneriat pe care o avea cu M.M., a hotărât comiterea faptei, nu poate reprezenta un dubiu suficient de puternic în favoarea inculpatului”, au apreciat aceştia.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul ieșean Vasile CÎTEA: „Sesiune extraordinară pentru pensiile speciale: Prioritatea României!”

Ambii au fost trimiși în judecată pentru violare de domiciliu, distrugere și instigare la comiterea acestor fapte. Deși au pledat nevinovăția, Teodoriu a încheiat ulterior un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. Sentința a fost că Teodoriu să fie condamnat la 9 ani de închisoare, iar Șalaru la 5 ani și 4 luni. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată prin apel.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top