fbpx
Connect with us

Un ieșean a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru că a pus la cale incendierea mașinii scumpe a unui rival

Un ieșean a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru că a pus la cale incendierea mașinii scumpe a unui rival - News Moldova

Iasi

Un ieșean a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru că a pus la cale incendierea mașinii scumpe a unui rival


Un bărbat din Iași a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru că a pus la cale incendierea mașinii scumpe a unui rival ca urmare a unei certe pornite de la suspendarea permisului de conducere al soției partenerului său de afaceri

Situția a început atunci când soția partenerului său de afaceri a fost implicată într-un accident rutier la o benzinărie din Scobinți, unde a lovit mașina Audi A6 a rivalului său, C.D.M. Relațiile dintre cei doi erau deja tensionate. Deși nu a raportat incidentul la poliție, permisul de conducere al soției partenerului a fost suspendat pentru 30 de zile.

Această situație a înrăutățit relațiile dintre partenerul său de afaceri și C.D.M. În aceste circumstanțe, bărbatul condamnat, Ioan Șalaru, a decis să pună în aplicare un plan de răzbunare. A discutat cu un individ numit Ionuț Teodoriu, poreclit „Chiștoc”, pentru a-l convinge să incendieze mașina lui C.D.M. Împreună, ei au pus la cale detalii pentru acțiune.

Ionuț Teodoriu a fost plătit inițial cu 10.000 de lei pentru această acțiune, dar a acceptat în cele din urmă 8.000 de lei. După o „recunoaștere” făcută în prealabil, Teodoriu a incendiat mașina Audi A6 a lui C.D.M., turnând benzină și aprinzând-o. A fugit de la locul faptei după aceasta.

Incendiul a fost observat de persoanele din casă, care au încercat să-l stingă, dar fără succes. Intervenția pompierilor a limitat extinderea focului. Identificarea și reținerea celor doi indivizi nu a fost dificilă pentru autorități. Camerele de supraveghere i-au înregistrat pe cei doi în timpul acțiunii.

„Instanţa arată că există o legătură strânsă între relaţia conflictuală a martorului M.M. cu inculpatul Şalaru, aceştia doi fiind parteneri de afaceri. Faptul că nu se cunoaşte exact motivaţia internă pentru care inculpatul Şalaru, ca urmare a relaţiei de amiciţie şi parteneriat pe care o avea cu M.M., a hotărât comiterea faptei, nu poate reprezenta un dubiu suficient de puternic în favoarea inculpatului”, au apreciat aceştia.

Ambii au fost trimiși în judecată pentru violare de domiciliu, distrugere și instigare la comiterea acestor fapte. Deși au pledat nevinovăția, Teodoriu a încheiat ulterior un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. Sentința a fost că Teodoriu să fie condamnat la 9 ani de închisoare, iar Șalaru la 5 ani și 4 luni. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată prin apel.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top