fbpx
Connect with us

 Un ieșean a fost oficial declarat decedat prin hotărâre judecătorească după ce a dispărut fără urmă din spital

roman disparut declarat mort timis 814490 - News Moldova

Iasi

 Un ieșean a fost oficial declarat decedat prin hotărâre judecătorească după ce a dispărut fără urmă din spital


Un ieșean dispărut din spital în 2019 a fost declarat oficial decedat de instanță la cererea fiului său, din cauza circumstanțelor suspecte și a lipsei de răspunsuri definitive în cazul său

Magistrații de la Judecătoria Iași au luat în considerare cererea formulată de Iulian Berzuc, care a solicitat instanței să declare oficial moartea tatălui său, Dumitru Berzuc.

Hotărârea instanței, deși nu este definitivă și poate fi contestată, este un pas important în acest caz tulburător. Procesul de declarare a decesului a început pe 8 februarie 2022, când reclamantul a adus în fața instanței cererea sa, cerând declararea oficială a morții pârâtului.

Dumitru Berzuc a dispărut pe 16 octombrie 2019, în jurul orei 16.00, din Institutul de Psihiatrie “Socola”, unde fusese internat cu doar două zile înainte. Căutările ulterioare, atât de către persoane particulare, cât și de către autoritățile Ministerului de Interne, nu au condus la găsirea sa.

News Moldova îți recomandă și ...   Managerul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, demis din funcție după evaluarea nefavorabilă

Situația a fost complicată de multiplele circumstanțe. În primul rând, starea precară de sănătate a tatălui, care avea 74 de ani, influența sedativele administrate de spital, și faptul că a dispărut îmbrăcat sumar, doar în pijamale și papuci de casă, au creat suspiciuni serioase privind soarta sa.

Pe de altă parte, trecerea a peste doi ani de la momentul dispariției a făcut ca mama lui Iulian Berzuc să solicite fiului său demararea unei proceduri judiciare pentru a putea gestiona formalitățile religioase și succesorale legate de moartea presupusă a pârâtului.

News Moldova îți recomandă și ...   Depunatul PNL Sorin NĂCUȚĂ: "Toate jaloanele PNRR aflate în procedură parlamentară la Camera Deputaților au fost adoptate"

„Instanţa admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Iulian Berzuc în contradictoriu cu pârâtul Dumitru Berzuc, având ca obiect declararea judecătorească a morţii. Declară moartea judecătorească a pârâtului Dumitru Berzuc. Stabileşte data morţii pârâtului ca fiind 16 octombrie 2019, ora 24:00”, au afirmat magistraţii.

„Pe 16 octombrie 2019, în jurul orei 16.00, prin neglijența personalului, pârâtul a părăsit în mod voluntar Institutul de Psihiatrie „Socola”, unde fusese internat pentru tratament cu două zile înainte. Au fost efectuate căutări pe teritoriul Institutului şi în împrejurimile unității spitalicești, atât de mine, cât și de organele abilitate ale Ministerului de Interne, fără să se ajungă la un rezultat concret.

Având în vedere vârsta înaintată a tatălui meu (74 de ani), starea sa de sănătate precară, împrejurarea că se afla sub influenţa sedativelor administrate de unitatea medicală, precum și vestimentația sumară de la momentul dispariției, acesta fiind îmbrăcat doar în pijamale şi papuci de casă, există motive care mă determină să cred că acesta s-a rătăcit, iar, ulterior, pe fondul vremii foarte reci, și-a pierdut viața”, a susţinut reclamantul în instanţă.

News Moldova îți recomandă și ...   Cinci percheziții domiciliare în Iași, într-un dosar de TRAFIC DE DROGURI. Câteva persoane au fost reținute

În final, magistrații de la Judecătoria Iași au decis să dea curs cererii lui Iulian Berzuc și l-au declarat oficial decedat pe Dumitru Berzuc. Aceasta este o decizie sensibilă și marcantă în contextul acestui caz, în care întrebările privind dispariția și moartea acestui bărbat rămân încă fără răspunsuri definitive.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top