fbpx
Connect with us

Un ieșean suferind de sindromul Pica i-a șocat pe medici cu „colecția” din stomac!

iesean pica - News Moldova

Iasi

Un ieșean suferind de sindromul Pica i-a șocat pe medici cu „colecția” din stomac!


Un ieşean de 54 de ani adus la Spitalul „Sfântul Spiridon” i-a şocat pe medici, după ce aceștia au descoperit în stomacul lui cuţite, bancnote, monezi, o cruciuliţă, un centimetru, o lingură de metal și un cap de ciocan!

Bărbatul a ajuns la UPU după ce s-a înjunghiat accidental, în timp ce încerca să taie cu cuțitul o felie de salam. Acesta fusese externat recent de la Psihiatrie. Investigaţiile imagistice au arătat că stomacul său era un adevărat arsenal de obiecte înghiţite de-a lungul timpului. „Pacientul, de 54 ani, din localitatea Bârnova, a fost preluat de la domiciliu de echipajul de terapie intensivă mobilă cu plagă înjunghiată abdominală prin obiect ascuțit tăietor, cuțit”, a spus dr. Diana Cimpoeşu.

News Moldova îți recomandă și ...   SENTINȚĂ, după 5 ani, în cazul muzicianului care a provocat MOARTEA tatălui unei fetiţe din Iaşi, circulând cu o viteză de 105 km/h

După ce a fost stabilizat de echipele medicale din UPU, bărbatul a fost internat la Clinica IV Chirurgie a Spitalului „Sfântul Spiridon”.

Ce este sindromul Pica?

Sindromul Pica este o tulburare de alimentație rară și neobișnuită, caracterizată prin consumul persistent și inadecvat al unor substanțe non-alimentare, cum ar fi pământul, gheața, pietrele, hârtia, părul, plasticul sau alte obiecte neobișnuite. Aceste substanțe nu oferă valoare nutrițională și, de obicei, nu sunt comestibile.

News Moldova îți recomandă și ...   Provocările și prioritățile începutului de an școlar în județul Iași

Cuvântul “pica” provine din latină și înseamnă “sturz”, care este un tip de pasăre cunoscut pentru obiceiul său de a strânge diverse obiecte neobișnuite.

Sindromul Pica apare de obicei în copilărie, dar poate afecta și adulții. Motivele exacte care stau la baza apariției acestei tulburări nu sunt pe deplin înțelese, dar s-a observat că poate fi asociată cu anumite deficiențe nutriționale, probleme de dezvoltare sau tulburări de sănătate mintală, precum autismul sau tulburarea obsesiv-compulsivă.

News Moldova îți recomandă și ...   Birocrația ucide! Micul Solomon, de doar 9 luni, a murit după ce a așteptat 5 săptămâni eliberarea unui act medical necesar transferului în Franța!

Consecințele consumului de substanțe neobișnuite pot fi grave, inclusiv riscul de intoxicații, obstrucții intestinale și alte complicații de sănătate. În cazul în care cineva prezintă simptome de sindrom Pica, este important să se caute ajutor medical și asistență de specialitate pentru a identifica cauza subiacentă și a începe un tratament adecvat.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top