fbpx
Connect with us

Un nou abuz semnalat Comisiei de Disciplină pentru Procurori din cadrul CSM la adresa procurorului sucevean Blănaru Dan!

Un nou abuz semnalat Comisiei de Disciplină pentru Procurori din cadrul CSM la adresa procurorului sucevean Blănaru Dan! - News Moldova

Iasi

Un nou abuz semnalat Comisiei de Disciplină pentru Procurori din cadrul CSM la adresa procurorului sucevean Blănaru Dan!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ieșeanul Zlate Viorel-Lucian îl acuză pe un procuror din cadrul Parchetului de lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc că îl cercetează pe nedrept: în speță, a fost înaintată o plângere penală împotriva procurorului Blănaru Dan pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals

Ieri, pe 13.03.2023, ieșeanul Zlate Viorel-Lucian a înaintat o sesizare către Comisia de Disciplină pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la aspectele constatate în activitatea procurorului Blănaru Dan (din cadrul Parchetului de lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc).

Ieșeanul solicită să fie luate măsuri legale pentru sancționarea disciplinară a procurorului Blănaru Dan pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 alin. 1 lit. f) și t) din legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată și modificată.

Zlate Viorel-Lucian a mai înaintat și o plângere penală împotriva procurorului Blănaru Dan pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals.

 

Dan Blănaru este același procuror care a trimis în judecată un cetățean care a făcut o sesizare pentru tăieri ilegale de arbori

Și mai șocant este că procurorul Dan Blănaru este același procuror, care anul trecut a trimis în judecată pentru infracțiunea de hărțuire pe un cetățean (săteanul Ilie Bucșă) care a făcut o sesizare pentru tăieri ilegale de arbori, potrivit unei anchetei Recorder.

Pe scurt, cazul arată cum un cetățean îi trimite unui șef de ocol silvic (ajuns apoi secretar de stat responsabil de păduri) mai multe imagini cu arbori tăiați ilegal în pădurea pe care oficialul o păzea și îi cere să dispună controale.

Șeful de ocol nu-i răspunde la mesaje, în schimb îi face plângere penală reclamantului, pe motiv că imaginile cu arborii tăiați i-au produs „o stare de temere care au avut drept repercusiuni desfășurarea deficitară a vieții de familie”.

Procurorul Blănaru Dan de la Parchetul Câmpulung Moldovenesc a considerat că șeful de ocol ajuns demnitar a fost hărțuit de cetățeanul care a semnalat tăierile ilegale. Așadar, cetățeanul Ilie Bucșă a fost inculpat și trimis în judecată.

Cele două situații în care este implicat procurorul Blănaru Dan, arată cum consideră acesta să aplice legile justiției în „favoarea cetățenilor”.

 

Cum a început șirul de nedreptăți împotriva lui Zlate Viorel-Lucian

Pe data de 20.01.2023 s-a desfășurat un termen de judecată la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, unde a avut loc un schimb de replici între Zlate Viorel-Lucian și procurorul Blănaru Dan, cu ocazia concluziilor de fond.

În aceeași zi, în timp ce se afla la volanul autoturismului, Zlate Viorel-Lucian (prezentat mai departe ca Z.V.L) a fost oprit de un echipaj de poliție rutieră și condus la sediul poliției.

Acolo i s-a spus că urmează a fi luată împotriva lui o măsură preventivă și va fi condus în fața unui procuror din cadrul Parchetului de lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Ieșeanul a fost dus în fața aceluiași procuror prezent în sala de judecată, în aceeași zi, cu câteva ore mai devreme.

 

O nouă acuzație: o presupusă infracțiune la regimul circulației pe drumurile publice

Z.V.L a fost dus în fața aceluiași procuror prezent în sala de judecată (20.01.2023). Acolo a aflat că este cercetat (pentru săvârșirea unei infracțiuni la codul rutier) că a condus pe drumurile publice un vehicul având permisul de conducere suspendat.

În aceeași zi s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, în cadrul dosarului nou constituit 71/P/2023.

Potrivit procurorului B.D. în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că Zlate Viorel-Lucian figurează cu permisul de conducere expirat, precum și cu mențiunea – suspendat.

Totuși, procurorul de caz (B.D) a menționat atunci că nu există o abatere de la Codul rutier, însă din motiv că există mai multe dosare penale privitoare la aceeași infracțiune, în opinia sa există obligația pentru Z.V.L să aștepte soluționarea tuturor dosarelor, timp în care nu are voie să conducă, deși deține în mod valabil acest drept.

Un nou abuz semnalat Comisiei de Disciplină pentru Procurori din cadrul CSM la adresa procurorului sucevean Blănaru Dan! - News Moldova

Între timp, pe data de 24.02.2023, Z.V.L a înaintat o Cerere de încuviințare de părăsire a teritoriului țării în perioada 28.02.2023 11.03.2023 pentru a participa la efectuarea unor lucrări de mentenanță aferente unui iaht aflat în Atena, al cărui căpitan responsabil este.

Un nou abuz semnalat Comisiei de Disciplină pentru Procurori din cadrul CSM la adresa procurorului sucevean Blănaru Dan! - News Moldova

Această cerere a fost respinsă de procuror, fiind considerată neîntemeiată.

În urma acestor acțiuni, ieri, Zlate Viorel-Lucian a înaintat o sesizare Către Comisia de Disciplină pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la aspectele constatate în activitatea procurorului Blănaru Dan.

Ieșeanul solicită să fie luate măsuri legale pentru sancționarea disciplinară a procurorului Blănaru Dan pentru abaterea disciplinară.

Zlate Viorel-Lucian a mai înaintat și o plângere penală împotriva procurorului Blănaru Dan pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top