Connect with us

Un NOU DOSAR la DNA pentru Vlad BABA! Managerul este ACUZAT de abuz în serviciu, uzurparea funcției, fals și uz de fals

Iasi

Un NOU DOSAR la DNA pentru Vlad BABA! Managerul este ACUZAT de abuz în serviciu, uzurparea funcției, fals și uz de fals

Un fost angajat al Școlii Populare de Arte Titel Popovici a înaintat o plângere penală către DNA Iași, după ce a fost concediat de Vlad Baba

Angajatul susține că au fost folosite mai multe documente ilegale pentru modificarea organigramei instituției care duce la concedierea mai multor angajați.

După ce a fost informat de către Corpul de Control al Consiliului Județean despre ilegalitatea documentelor întocmite, Vlad Baba a susținut că face pași pentru intrarea în legalitate, dar după ce a fost prins de către Avocatul Poporului, Vlad Baba a revenit și a susținut că a fost o „eroare materială”, conform 7iasi.ro.

Silviu Labeș, jurnalist de televiziune și fost referent mass-media în cadrul Școlii Populare de Arte, a depus o plângere penală împotriva managerului Vlad Baba, după ce, în urmă cu un an de zile, acesta a fost concediat din postul de referent mass-media din cadrul Școlii Populare de Arte.

Decizia de concediere a lui Silviu Labeș are la bază trei documente:

  1. o hotărâre a Consiliului de Administrație a Școlii Populare de Arte
  2. o notă de fundamentare întocmită de Vlad Baba
  3. o hotărâre a Consiliului Județean Iași

Cronologia faptelor arată că Vlad Baba, cu bună știință, l-a concediat pe Silviu Labeș deși fusese informat oficial de către Corpul de Control al Consiliului Județean că documentele întocmite sunt ilegale.

Vlad Baba a întreprins mai multe acțiuni pentru a putea concedia mai mulți angajați.

Se pare că Vlad Baba a propus Consiliului de Administrație al școlii adoptarea unei hotărâri privind modificarea organigramei instituției. Modificările aduse organigramei presupuneau desfințarea unor posturi (funcțiile deținute de persoanele pe care Baba voia să le dea afară) și înființarea altor posturi noi, după cum a demonstrat ancheta DNA.

După aprobarea în CA a modificărilor, Baba a întocmit  Nota de fundamentare nr. 256/22.04.2021 pe care a transmis-o la Consiliul Județean în vederea adoptării unei hotărâri care să consființească modificările aduse la structura organizatorică a Școlii Populare.

Astfel, pe 28 aprilie 2021 plenul CJ a adoptat hotărârea nr 126 prin care a fost modificată organigrama Școlii Populare de Arte.

În toată această perioadă, Corpul de Control al Consiliului Județean desfășura o acțiune de verificare cu privire la întreaga activitate a ultimilor trei manageri, inclusiv perioada de interimat a lui Baba.

Cea mai importantă consemnare: Consiliul de Administrație al Școlii a funcționat ilegal și toate hotărârile adoptate de acesta sunt nule!

I-am solicitat managerului Vlad Baba să rezolve cât mai repede problemele indentificate de Corpul de Control, pentru ca activitatea școlii să fie transparentă și să intre în legalitate.”, declara Costel Alexe.

„Am început deja să implementăm măsurile dispuse de Corpul de Control. Suntem în curs de constituire a Consiliului de Administrație…”, completa Vlad Baba spusele lui Costel Alexe.

Avocatul Dragomir Tomașeschi spune că a informat în prealabil Consiliul Județean despre acest circuit al documentelor frauduloase întocmite de Vlad Baba, doar că președintele Costel Alexe a ales să-l protejeze pe managerul Școlii Populare în loc să aplice legea.

În demersurile făcute în prealabil plângerii penale și a acțiunii din instanță, Tomașeschi a obținut și un document-bombă emis de Avocatul Poporului.

Pe 26 iunie 2021, Avocatul Poporului îi transmite lui Tomșeschi adresa nr. 15086 prin care îl informează că în urma analizei efectuate pe speța aceasta s-a constatat că: „Consiliul de Administrație al Școlii Populare de Arte Titel Popovici nu avea atributul legal de a iniția, solicita sau propune aprobarea organigramei și a statului de funcții ale acestei instituții publice de interes județean.” 

Pentru toate aceste acțiuni, managerul Vlad Baba este acuzat de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, uzurparea funcției, fals și uz de fals.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top