fbpx
Connect with us

Un procuror ieșean, acuzat că a abuzat sexual o minoră de 15 ani

viol 123 2 1000 - News Moldova

Iasi

Un procuror ieșean, acuzat că a abuzat sexual o minoră de 15 ani


O minoră de 15 ani îl acuză pe Daniel Bosînceanu că a comis acte de viol asupra ei, a lăsat-o gravidă și apoi a forțat-o să avorteze într-o clinică ilegală sub un nume fals

Într-o încercare de a acoperi incidentul, Bosînceanu a fost surprins încercând să pătrundă în sediul Parchetului pentru a rupe declarația scrisă de fată, în timp ce aceasta era însoțită de părinți.

Constantin Bosinceanu3 192x300 1 - News Moldova

Dosarul a fost în final clasat de către procurorul Iulian Ispir de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, argumentând că nu existau suficiente probe pentru a stabili adevărul.

Ofițerii de poliție judiciară de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași au afirmat că dacă dosarul ar fi fost gestionat de către alt procuror, acesta ar fi fost arestat. Cu toate acestea, dosarul a fost închis, iar Bosînceanu a rămas în libertate.

În ciuda acuzațiilor grave, inclusiv influențarea declarațiilor și distrugerea probelor, Bosînceanu a continuat să ocupe funcția de procuror. Acesta a fost ulterior retrogradat din poziția de șef al procurorilor, deoarece mandatul său a expirat.

Potrivit Dezvaluirea.ro, acuzațiile se referă la perioada în care Bosînceanu ar fi întreținut relații sexuale cu minora timp de doi ani. Victima susține că a fost obligată să facă avort într-o clinică de pe strada Sfântul Lazăr din Iași, sub presiunea procurorului.

“Conduita persoanei vătămate de a sesiza comiterea infracțiunii de viol după aproximativ 6 luni de la încetarea oricărei relații și eventual agresiuni din partea suspectului, deși s-a reclamat desfășurare abuzurilor sexuale pe  o periodă desfășurată de doi ani, a fost de natură să îngreuneze demersul organelor judiciare de a obține probe pertinente pentru aflarea adevărului’’, arată procurorul Iulian Ispir, în ordonanța de clasare.

‘’Am mers la Parchet, la Fundație împreună cu fata. Fiica noastră a început să scrie declarația. La un moment dat a apărut în sala în care ne aflam la parterul Parchetului domnul Bosînceanu care a început să spună că el nu are nicio vină. A venit murdar de glod. Ne-a rugat sa nu înregistrăm plângerea că nu vrea să mai știe nevastă-sa, că are două fete de crescut.

Nu știu cine l-a anunțat de a venit. După ce fata a terminat de scris plângerea am vrut să ne ducem să o înregistrăm. Atunci domnul Bosînceanu a prins-o pe fată în brațe și i-a smuls din mână plângerea și a vrut să o rupă. Atunci fata a început să țipe la el: <<băi tâmpitule, măi animalule m-ai lăsat însărcinată și m-ai dus forțat fără buletin să fac avort>>.

Atunci eu l-am prins de mână i-am sucit mâna și i-am scos declarația și am predat-o la domnul jandarm. Domnul Bosînceanu i-a pus mâna în umăr jandarmului și l-a împins.

După câteva minute a coborât domnul procuror Ispir care i-a spus jandarmului să-i dea plângerea să o înregistreze. După aceea i-a spus:  <<Domnule Bosînceanu va rog frumos să plecați acasă, să lăsați familia să-și facă treaba. După aceea domnul Ispir m-a chemat la el în birou și i-am explicat totul.

La sfârșit domnul procuror Ispir m-a dat afară spunându-mi că eu aberez și a cerut să rămână numai fata în biroul său. Fata era minoră avea 16 ani nu putea să rămână singură. De ce m-a dat afară domnul Ispir?’’, s-a întrebat tatăl fetei.

News Moldova îți recomandă și ...   Senatorul Marius Bodea: „Un pas important pentru A8, un drum lung și anevoios înainte!”

Dosarul a fost transferat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași din cauza statutului de magistrat al lui Bosînceanu.

Decizia de a închide dosarul a stârnit controverse, mai ales având în vedere relațiile dintre Bosînceanu și familia victimei. Chiar dacă suspiciunile sunt serioase, decizia de clasare a dosarului a ridicat întrebări cu privire la obiectivitatea sistemului juridic în tratarea cazurilor în care sunt implicați magistrați sau rudele lor.

Tatăl fetei a mai arătat că imediat ce a aflat că familia vrea să depună plângere penală împotriva sa, Bosînceanu a încercat să-i mituiască pentru a renunța la acest demers. 

‘’A venit cumătrul Bosînceanu la mine si m-a rugat. Cumătre lasă pe Loredana să vina la Iași să facă curat în apartament că mai câștigă și ea un ban. Noi am aflat că a fost violată după vreo 6 luni.

Noi am aflat în 2018 de faptul că fiica noastră a fost violată de domnul procuror Bosînceanu. Domnul Bosînceanu este cumătrul nostru, nașul de botez al fiului nostru mai mic. Într-una din zile, stând la masă ne-am trezit că vine la noi, a intrat în casă domnul procuror Bosînceanu. Ne-a cerut ajutorul spunând că nu i-a mai pornit mașina. Am plecat împreuna cu fiul meu să-l ajutam.

Am ajuns la mașină iar fiul meu a plecat cu mașina să o verifice în mers. Eu am rămas singur cu domnul Bosînceanu. La un moment dat a început să-mi vorbească: <<Cumătre ai grijă că eu am o funcție, cum să mă dai pe mine pe gheață că eu am violat-o pe Loredana?

Dacă vrei eu mâine fac un împrumut în bancă și-ți dau 600-700 milioane lei și îți termini casa’’, a mai arătat tatăl fetei. După o săptămână de la depunerea plângerii și soția lui Bosînceanu a venit la ei insistând să-și retragă plângerea, promițând de asemenea sume de bani. Familia nu și-a mai retras plângerea.

News Moldova îți recomandă și ...   La USV Iași începe cazarea studenților

‘’În cursul urmăririi penale și în timpul investigațiilor efectuate cu privire la persoanele care folosesc acel apartament au fost identificați la data de 3.04.2018 în intervalul orar 20: 40-00: 03 suspectul Bosînceanu Constantin Daniel și soția sa Bosînceanu Elena ce au stat în interiorul apartamentului o perioadă de timp și au plecat cu autoturismul suspectului.

În legătură cu acest apartament, suspectul Bosînceanu Constantin Daniel a declarat că aparține unor prieteni de familie pe nume Știrbu’’, se mai arată în ordonanța procurorului Iulian Ispir.

News Moldova îți recomandă și ...   Demis de Ministerul Sănătății, Dan Timofte, fostul manager al Spitalului "Sf. Spiridon" din Iași, se întoarce la conducere


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top