fbpx
Connect with us

Universitatea Cuza din Iași, printre fondatorii Școlii Naționale pentru Energie Nucleară

Universitatea Cuza din Iași, printre fondatorii Școlii Naționale pentru Energie Nucleară - News Moldova

Iasi

Universitatea Cuza din Iași, printre fondatorii Școlii Naționale pentru Energie Nucleară

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Într-un demers menit să promoveze educația și cercetarea în domeniul energiei nucleare, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași s-a alăturat celorlalte 11 universități de prestigiu din România pentru a înființa Școala Națională pentru Energie Nucleară (SNEN)

Adunarea Generală de înființare a SNEN a avut loc vineri, 29 martie 2024, la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, unde Universitatea Cuza a fost prezentă și a contribuit activ la procesul de constituire a acestei asociații.

Scopul principal al Asociației SNEN este de a promova și susține educația în domeniul energiei nucleare și a domeniilor conexe, cu scopul de a spori participarea și integrarea pe piața europeană a specialiștilor din aceste domenii de activitate.

În cadrul Adunării Generale, membrii fondatori ai SNEN au stabilit obiectivele și activitățile pe care asociația le va implementa în viitor, semnând unanim Actul Constitutiv și Statutul Asociației.

Evenimentul a fost marcat de prezența reprezentanților a 12 universități fondatoare, precum și de reprezentanți ai unor instituții de profil și organizații relevante, printre care se numără NEA-OECD, Ministerul Educației, Societatea Națională Nuclearelectrica S.A. sau Institutul Național pentru Fizica Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH).

Studenții Universității POLITEHNICA București, alături de alți tineri interesați de domeniul energiei, au participat și ei la eveniment, aducând un suflu nou și entuziasm în această inițiativă de amploare.

Prin participarea sa activă în procesul de înființare a SNEN, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași demonstrează încă o dată angajamentul său ferm față de dezvoltarea educației și cercetării în domeniile de vârf, contribuind la consolidarea prestigiului învățământului superior românesc.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top