fbpx
Connect with us

Urbioled SRL, firmă abonată la contracte cu statul, predă ștafeta surorii mai mici, Urbio Downstream SRL

Urbioled SRL, firmă abonată la contracte cu statul, predă ștafeta surorii mai mici, Urbio Downstream SRL - News Moldova

Iasi

Urbioled SRL, firmă abonată la contracte cu statul, predă ștafeta surorii mai mici, Urbio Downstream SRL

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În 2023, NEWS MOLDOVA a efectuat o analiză amplă și riguroasă a firmelor care au beneficiat de contracte pe bani publici, relevând detalii esențiale despre cifra lor de afaceri, comportamentul financiar și implicarea în sectorul public. Într-o lume în care transparența și responsabilitatea în utilizarea fondurilor publice au devenit tot mai importante, analizele s-au dovedit esențiale pentru a evidenția aspecte legate de distribuirea și gestionarea acestor resurse. Vă prezentăm o selecție a celor mai relevante materiale jurnalistice realizate


Analiză a firmei URBIOLED SRL 

Achizițiile prin încredințare directă au depășit suma de 10.000.000 de lei în anul 2021 pentru firma administrată și deținută de Ana-Maria Ciotir, partenera lui Bogdan Solcanu

URBIOLED SRL este o firmă înregistrată la data de 01 Septembrie 2016, cu sediul social pe Strada Victoriei, Nr. 69, Valea Lupului, Județul Iași. Cifra de afaceri a firmei a fost de  74.353.614 de lei în 2022, obiectul de activitate fiind fabricarea de echipamente electrice de iluminat. Administrator și unic asociat al societății este  Ciotir Ana-Maria. Ciotir Ana-Maria administrează și este asociat în alte 3 societăți, URBIO DOWNSTREAM SRL, RED SOCKET SRL și URBIO RO SRL.

Ciotir Ana-Maria este partenera de viață a lui Bogdan Solcanu, iar, conform informațiilor vehiculate în presă, legătura lor se extinde și în zona afacerilor. Despre contractele firmei lui Bogdan Solcan se pot găsi informații detaliate pe News Moldova:

Cum a ajuns firma CRISBO Company SRL din Iași, cu ZERO angajați, de la pierderi la o cifră de afaceri de 2.844.313 lei?

În anul 2021, URBIOLED SRL a semnat contracte cu încredințare directă în valoare totală de  10.604.511 de lei

Urbioled SRL, firmă abonată la contracte cu statul, predă ștafeta surorii mai mici, Urbio Downstream SRL - News Moldova

Socieatea URBIOLED SRL a încheiat 586 de contracte de-a lungul existenței sale. Cu excepția a două contracte care au urmat procedura atribuirii, restul au fost semnate prin încredințare directă.

Obiectul de activitate al firmei URBIOLED SRL este fabricarea de echipamente electrice de iluminat. Pe site-ul firmei, potențialii clienți găsesc în ofertă aparate de iluminat, sisteme de telegestiune, sisteme pentru Smart City, servicii de proiectare tehnică și soluții de proiectare și implementare a energiei regenerabile. Activitatea firmei pare axată pe furnizare, nu pe lucrări. Cu toate acestea, apoape 80 la sută din valorea contractelor cu încredințare directă au ca obiect lucrări de instalații electrice sau de instalare de iluminare stradală.

Ca exemplificare, comuna Blandiana, o localitate din județul Alba care numără  818 de locuitori,  a  încheiat un contract prin încredințare directă cu  URBIOLED SRL pentru lucrări de instalații electrice în valoare de 434.178,12 lei. Contractul a fost semnat în 2021.

În același an, tot prin încredințare directă, au fost semnate contracte cu comuna Prundeni din județul Vâlcea (3.277 de locuitori)  pentru instalare de echipament de iluminare stradala și modernizarea sistemului de iluminat stradal cu valoarea de 414.293,93 de lei; comuna Sărățeni din Ialomița (1625 de locuitori), în vederea instalării de echipament de iluminare stradala, pentru 429.267,19 de lei; comuna  Sinești, pentru lucrări de instalații electrice, în valoare de 414.671.36, de lei; comuna Paulești(județul Prahova) pentru 433070.51 de lei și comuna Mozăceni(Argeș) pentru lucrări de instalații electrice,  în valoare de 429.567,05 de lei.

Achizițiile cu încredințare directă ale firmei URBIOLED SRL au scăzut dramatic în 2022

Urbioled SRL, firmă abonată la contracte cu statul, predă ștafeta surorii mai mici, Urbio Downstream SRL - News Moldova

Anul 2022 a însemnat o cifră de afaceri record de 74.353.614 de lei pentru societatea deținută de Ana-Maria Ciotir. Pe de altă parte, datoriile au crescut de la 33.210.258 de lei, la 50.606.918 de lei. Firma pare să aibă dificultăți în privința lichidităților imediate, adică a  capacității firmei de a onora obligaţiile pe termen scurt.

Valoarea contractele prin în încredințare directă a scăzut de la peste 10.000.000 de lei în 2021,  la peste 1.700.000 de lei în 2022.

În acest context, o altă firmă administrată de Ana-Maria Ciotir, Urbio Downstream SRL  pare să ia locul URBIOLED SRL pe drumul de succes al achiziilor cu încredințare directă. Situația acestei firme va fi prezentat într-un articol ce va fi publicat în curând de News Moldova.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top