fbpx
Connect with us

Vasile CÎTEA (PSD): „Această comasare nu face altceva decât să extindă drepturile democratice ale cetățenilor”

Vasile CÎTEA (PSD): "Această comasare nu face altceva decât să extindă drepturile democratice ale cetățenilor" - News Moldova

Iasi

Vasile CÎTEA (PSD): „Această comasare nu face altceva decât să extindă drepturile democratice ale cetățenilor”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Deputatul ieșean Vasile Cîtea aduce în atenție aspecte cruciale în contextul comasării alegerilor europarlamentare și locale, luând poziție în favoarea deciziilor Guvernului social-democrat

„În lumina recentelor decizii politice privind comasarea alegerilor, este bine să clarificăm aspectele vehiculate în ultima perioadă în câmpul politic.

Guvernul social-democrat a adoptat rapid măsurile necesare pentru a asigura desfășurarea alegerilor europarlamentare și locale în același timp. Această comasare nu face altceva decât să extindă drepturile democratice ale cetățenilor, în loc să le restricționeze:

1. Libertatea de a candida: Fiecare candidat are acum libertatea de a decide pe listele cărui partid să candideze. Este o măsură care pune puterea în mâinile candidaților, iar cetățenii vor decide prin vot dacă această alegere este una bună sau nu.

2. Extinderea duratei de vot: Pentru a garanta dreptul la vot al tuturor cetățenilor, durata de vot a fost extinsă. Astfel, se asigură o mai mare participare la procesul democratic.

3. Participarea în ambele scrutine: Prin decizia Curții Constituționale, candidaților li se permite să se înscrie în ambele scrutine. Aceasta este o măsură care garantează dreptul fiecărui candidat de a fi votat.

4. Suspendarea mandatului primarilor: Suspendarea mandatului primarilor care își schimbă afiliația politică ar reprezenta o sancțiune pentru cetățenii care i-au reales. Votul democratic nu trebuie să fie sancționat, iar cetățenii nu trebuie să plătească pentru a-și exprima opțiunile politice.

Cred că aceste măsuri sunt în beneficiul consolidării democrației și a implicării active a cetățenilor în viața politică. Orice încercare de contestare a acestora ar trebui să fie văzută ca o tentativă de a descuraja participarea civică și democratică a românilor”, a precizat deputatul ieșean Vasile Cîtea.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top