fbpx
Connect with us

Vasile CÎTEA (PSD): “În prezent în România este nevoie de o accelerare a procesului de digitalizare a serviciilor publice și a procesului de debirocratizare”

Iasi

Vasile CÎTEA (PSD): “În prezent în România este nevoie de o accelerare a procesului de digitalizare a serviciilor publice și a procesului de debirocratizare”


În cadrul ședinței de plen a Camerei Deputaților de ieri am adoptat legea pentru completarea legii nr.290/2004 privind cazierul judiciar prin care va fi creat un cadru de simplificare a procesului de obținere a certificatului de cazier judiciar, anume prin reglementarea procesului de eliberare a cazierului și posibilitatea accesării acestuia în mod electronic, a anunțat deputatul PSD de Iași, Vasile CÎTEA

“COMPLETAREA LEGII NR.290/2004 PRIVIND CAZIERUL JUDICIAR

În cadrul ședinței de plen a Camerei Deputaților de ieri am adoptat legea pentru completarea legii nr.290/2004 privind cazierul judiciar prin care va fi creat un cadru de simplificare a procesului de obținere a certificatului de cazier judiciar, anume prin reglementarea procesului de eliberare a cazierului și posibilitatea accesării acestuia în mod electronic.

În prezent în România este nevoie de o accelerare a procesului de digitalizare a serviciilor publice și a procesului de debirocratizare. Am adoptat această lege bazându-ne pe două aspecte:  impactul social și impactul pe care îl va avea asupra administrației române.  Pe de o parte, din punct de vedere a impactului social, sperând că prin introducerea acestei reglementări să simplificăm proccesul de obținere a unui serviciu public de către cetățeni, în cazul de față vorbind despre cazierul judiciar.

Odată cu simplificarea accesării serviciilor publice dorim să facilităm și accesibilitatea avută de către persoanele cu dizabilități la serviciile furnizate de administrația publică, persoane care în prezent sunt în număr de aproximativ de 200.000 de adulți ce nu pot accesa ușor un astfel de serviciu.

Pe de altă parte, din punct de vedere a impactului asupra sarcinilor administrative dorim să ne îndeplinim obiectivele de dezvoltare urbană sustenabilă, să creștem gradul de accesibilitate a populației la serviciile publice și să creștem calitatea serviciilor publice de interes local prin digitalizare.

Odată cu digitalizarea și facilitarea accesului la cazierul judiciar oferim cetățeanului mai multă încredere în activitatea administrației publice și totodată administrația publică demonstrează că poate soluționa mai rapid solicitările cetățenilor.

Astfel că, prin adoptarea acestei legi am adus un plus și am parcurs încă o etapă în ceea ce privește digitalizarea serviciilor publice, minimzând factorii economico-sociali și de timp ce blocau în ultimii ani accesul la cazierul judiciar, prin scutirea cetățenilor de cheltuielile aferente drumului parcurs până la instituția serviciului public respectiv și pierderea unei zile întregi pentru deplasarea efectivă în cazul persoanelor care nu locuiesc în proximitatea acesteia”, a precizat deputatul Vasile CÎTEA.

News Moldova îți recomandă și ...   Guvernatorul BNR, Mugur ISĂRESCU: "Rămânem pe creştere economică, dar din păcate consumul bate în continuare investiţiile"


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top