fbpx
Connect with us

Vasile CÎTEA (PSD): “Prioritatea 0 este situația economică a românilor!”

203821655 951294775660004 3962243440331684716 n - News Moldova

Iasi

Vasile CÎTEA (PSD): “Prioritatea 0 este situația economică a românilor!”


Deputatul ieșean Vasile CÎTEA a punctat câteva detalii importante legate de pachetul de măsuri ce va fi anunțat de Guvern pentru a face față situației economice actuale, atât în context european, cât și internațional

“În acest pachet de măsuri se vor regăsi două categorii importante. Pe de o parte, vom avea ajustări fiscale menite să aducă o mai mare echitate și să stimuleze dezvoltarea economică. Pe de altă parte, se vor aplica măsuri de reducere a cheltuielilor statului, deoarece credem că în momente delicate, statul trebuie să ofere un exemplu de cumpătare și decență în folosirea resurselor financiare.

Un principiu de bază în acest demers este protecția acordată celor cu venituri mici și medii, iar solidaritatea din partea celor cu venituri mari și excesive va fi un pilon al măsurilor noastre. Ajustările fiscale se vor concentra, astfel, asupra firmelor și persoanelor care înregistrează venituri sau profituri excesive.

În contextul discuțiilor publice, am observat că circulă numeroase scenarii care nu au nicio legătură cu variantele reale de lucru. În acest sens, doresc să vă asigur că, spre deosebire de aceste speculații, creșterea cotei generale de TVA nu a fost și nu este luată în calcul. Cota generală de TVA de 19% va rămâne neschimbată și nu va crește peste acest nivel la niciun produs.

Un alt aspect crucial pe care îl menținem este cota redusă de TVA (de 9% sau 5) pentru alimente și alte produse de bază, care fac parte din coșul de cumpărături al persoanelor cu venituri mici și medii. Aceasta reprezintă un sprijin real pentru cei care au nevoie de protecție în aceste vremuri dificile.

În ceea ce privește responsabilitatea față de economie și cetățeni, pachetul de măsuri va include supraimpozitarea profitului excesiv, luxului și viciului. Astfel, vom putea aloca resursele într-un mod mai echitabil și eficient.

Nu în ultimul rând, companiile care își scot profiturile din România vor fi supuse unei supraimpozitări. Scopul acestei măsuri este de a sprijini investițiile în țara noastră și de a promova dezvoltarea economică internă.

Vă asigur că, în calitate de deputat PSD, susțin cu tărie aceste măsuri care vizează binele și prosperitatea cetățenilor. Contribuția fiecăruia dintre noi este esențială pentru a depăși împreună aceste provocări și a construi o Românie mai puternică, a precizat deputatul PSD de Iași Vasile Cîtea.

News Moldova îți recomandă și ...   Un ieșean a avut prea multă încredere în viitoarea soacră! Și-a pierdut banii pe care ar fi vrut să-i ascundă de procurori?


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top