fbpx
Connect with us

Vasile CÎTEA (PSD): „Să nu uităm scopul coaliției de guvernare!”

Iasi

Vasile CÎTEA (PSD): „Să nu uităm scopul coaliției de guvernare!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


România are o rocadă guvernamentală fără precedent, prin schimbarea prim – ministrului între cele două partide principale, PSD și PNL, și prin efectuarea unor modificări în cadrul structurii cabinetului de miniștri, susține deputatul PSD de Iași Vasile CÎTEA

„Scopul și obiectivele acestui demers politic sunt elementele – cheie ale proiectului.

În toamna anului 2021, obiectivele coaliției de guvernare PSD – PNL – UDMR au fost stabilitatea politică în gestionarea crizelor multiple (post-covid, financiară, economică, energetică, inclusiv războiul din Ucraina) și atragerea fondurilor UE (PNNR și Fondurile Europene Structurale și de Investiții), pentru a realiza o dezvoltare economică și socială semnificativă în România.

Tactica pentru atingerea acestor obiective este determinată de obligațiile asumate de România în cadrul acordului cu U.E. pentru PNNR. Practic, PNNR și Fondurile Structurale completează lipsa unui proiect de țară structurat de la acel moment.

Astăzi, 23 MAI 2023, avem aceleași scopuri și obiective. Încă înotăm în ape tulburi din cauza crizelor multiple, încă avem de îndeplinit cerințele acordului pentru PNRR, iar la granița încă se aud focuri de armă.

Rocada guvernamentală ar trebui, pentru binele tuturor românilor, să fie o ocazie unică pentru partidele politice să dovedească o asumare totală a scopului final de guvernare eficientă și să renunțe la fundamentul politic inițial în slujba obiectivelor stringente.

Partidul Social Democrat a luat două decizii foarte importante în ultima săptămână. S-au luat măsuri în conformitate cu scopul și obiectivele inițiale ale parteneriatului politic:

În primul rând, a sistat pentru moment negocierile pentru alcătuirea ministerelor pentru a putea prioritiza situația delicată a cadrelor didactice și reforma pensiilor speciale.

În al doilea rând, liderii P.S.D. au rămas diplomați și au avut o atitutine potrivită în momentul tensiunilor apărute la masa de negociere. Aceștia au dat dovadă de pricepere politică și cu siguranță că la final, după încheierea rotativei, guvernul Ciolacu va găsi cea mai corespunzătoare formă de funcționare.

Aceste două decizii luate de social-democrați au venit pe baza unui fundament solid politic: activitatea miniștrilor PSD din cadrul guvernului Ciucă oferă siguranță. Rezultate, cifre satisfăcătoare, reforme efectuate și dialog cu oamenii: piloni de activitate pentru oamenii propuși de PSD în pozițiile ministeriale.

Rămâne imperioasă nevoia de soluționare atât a situației profesorilor, a pensiilor speciale, dar și a definitivării procesului de rotire guvernamentală. Negocierile trebuie să aibă deznodământul cel mai fericit pentru români, nu pentru orgoliile politice sau pentru perspectiva anului electoral 2024. Există timp pentru toate.

Am încredere că sub orchestrarea premierului Marcel Ciolacu se vor îndeplini scopurile și obiectivele ce s-au setat încă din debutul acestei formațiuni inedite pentru România, iar coaliția PSD-PNL-UDMR își va îndeplini menirea pe deplin”, a punctat deputatul PSD Vasile CÎTEA.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top