fbpx
Connect with us

Vasile Cîtea: „PSD va implementa salariul minim european în 2024. Ce înseamnă acest lucru?”

Vasile Cîtea: „PSD va implementa salariul minim european în 2024. Ce înseamnă acest lucru?” - News Moldova

Iasi

Vasile Cîtea: „PSD va implementa salariul minim european în 2024. Ce înseamnă acest lucru?”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Deputatul ieșean Vasile Cîtea a anunțat că PSD va implementa salariul minim european în 2024, măsură care va duce, printre altele, la creșterea nivelului de trai, stimularea productivității angajaților, dar și atracția și reținerea forței de muncă calificate

„PSD va implementa salariul minim european în 2024.
Ce înseamnă acest lucru?

1. Creșterea nivelului de trai pentru salariații cu venituri mici: Implementarea salariului minim european asigură că salariații cu venituri mici din sectorul privat beneficiază de venituri mai ridicate, îmbunătățindu-și astfel standardul de trai și având acces la mai multe resurse financiare pentru necesitățile lor și ale familiilor lor.

2. Echilibrarea diferențelor salariale: Creșterea salariilor minime va contribui la reducerea decalajelor dintre salariile mici și cele mari, asigurând o distribuție mai echitabilă a veniturilor în societate și promovând coeziunea socială.

3. Stimularea productivității și a angajamentului: Salariile mai ridicate pot stimula productivitatea și angajamentul angajaților, deoarece aceștia se vor simți mai valorizați și mai motivați să-și îndeplinească sarcinile și să-și aducă contribuția la locul de muncă.

4. Predictibilitate financiară pentru angajați și angajatori: Implementarea unui salariu minim european oferă atât salariaților, cât și angajatorilor, o predictibilitate mai mare în ceea ce privește veniturile și costurile forței de muncă, permițând planificarea financiară pe termen lung și reducând incertitudinea.

5. Atracția și reținerea forței de muncă calificate: Creșterea salariilor minime poate face ca România să devină mai atractivă pentru forța de muncă calificată, contribuind la atragerea și reținerea talentelor în țară, ceea ce poate stimula și mai mult dezvoltarea economică și inovarea.

6. Sustenabilitatea sistemelor sociale: Creșterea salariilor implică și creșterea contribuțiilor aferente pentru pensii și sănătate, asigurând sustenabilitatea sistemelor sociale și protejând astfel bunăstarea populației în ansamblu.

Aceste avantaje evidențiază impactul pozitiv pe care implementarea salariului minim european îl poate avea asupra economiei și societății românești, contribuind la o mai bună calitate a vieții pentru cetățeni și la o dezvoltare mai echilibrată și durabilă a țării.” a transmis deputatul PSD de Iași, Vasile Cîtea.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top