fbpx
Connect with us

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Institutul Regional de Oncologie Iași

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Institutul Regional de Oncologie Iași - News Moldova

Iasi

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Institutul Regional de Oncologie Iași

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


News Moldova va derula o campanie de conștientizare în perioada următoare denumită:

 VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA

Vom încerca să obținem opiniile pacienților care s-au tratat în unitățile spitalicești din județele Moldovei. În mod constant, News Moldova a prezentat investițiile care se realizează în aceste spitale, însă vrem să aflăm de la pacienți cum apreciază profesionalismul și atitudinea doctorilor cu care au interacționat.

Cum a răspuns sistemul sanitar din Regiunea Moldovei nevoilor dumneavoastre medicale?

Veniturile cadrelor medicale au crescut considerabil în România. S-a ajuns la o situație de normalitate în privința grilelor de salarizare. Cu toate acestea, foarte mulți medici își practică meseria în paralel și la cabinetele medicale private (proprii sau nu). Am primit semnale că tot mai des, la nivel de practică curentă, pacienții care vin pentru tratament în spitalele publice sunt chemați, în urma unui consult sumar, la cabinetele private ale medicilor.

Pacienții sunt obligați astfel să achite pe lângă plățile lunare reținute din salarii și costuri suplimentare la cabinetele medicilor.

Este moral, este deontologic corect și până la urmă cât este de legală această constrângere devenită practică curentă în România??

Vom analiza, prin această campanie, toate spitalele din Regiunea Moldovei, unitate cu unitate și așteptăm mesajele voastre, în privat, pentru a înțelege cu acuratețe amploarea acestui fenomen.

La finalul campaniei, în funcție de mesajele dumneavoastră – a experiențelor pe care le-ați avut în spitale, vom prezenta public concluziile Ministrului Sănătății. 

CONFIDENȚIALITATEA MESAJELOR DUMNEAVOASTRĂ VA FI PE DEPLIN RESPECTATĂ !!

 Asteptăm mesajele Dvs pe adresa de email: office@newsmoldova.ro 

Institutul Regional de Oncologie Iași

Unitatea sanitară cu 300 paturi a fost înființat prin Hotărarea de Guvern nr. 583/13.03.2009 și funcționează efectiv începând cu data de 25 martie 2012.

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Institutul Regional de Oncologie Iași - News Moldova

Institutul Oncologic Iași – o paletă largă de specialități și servicii medicale oferite

Institutul Regional de Oncologie Iași are următoarele specialități medicale: anestezie si terapie intensiva, chirurgie generală (cu compartiment de chirurgie toracică, chirurgie plastică, ginecologică) , oncologie medicală, hematologie, radioterapie. Acestea asigură atât serviciile medicale cât şi cele chirurgicale (bloc operator cu 10 săli de operație):

  • Secţia Chirurgie I = 55 paturi, din care:
    • Compartiment gineco-oncologie = 10 paturi
    • Compartiment urologie = 10 paturi
    • Compartiment ORL = 5 paturi
  • Secţia Chirurgie II = 45 paturi, din care:
    • Compartiment Chirurgie plastică, microchir. Reconstructivă = 10 paturi
    • Compartiment Chirurgie toracică = 10 paturi
  • Compartiment gastroenterologie = 5 paturi
  • Secţia oncologie medicală = 60 paturi, din care:
    • Compartiment Pneumologie = 10 paturi
  • Secţia hematologie = 48 paturi, din care:
    • Compartiment Transplant Celule Stem Hematopoetice = 6 paturi
  • Secţia radioterapie = 50 paturi
  • Compartiment îngrijiri paleative = 30 paturi
  • Secţia A.T.I. = 28 paturi , cu Unitate de Transfuzie Sanguină
  • Compartiment terapie cu iod = 4 paturi
  • Spitalizare de zi – 30 PATURI.

Institutul Oncologic mai are:

  • Secţii, servicii şi compartimente funcţionale: Farmacie, Bloc operator (10 săli de operație), Stație de Sterilizare, Laborator radiologie şi imagistică medicală, Laborator radioterapie, Laborator analize medicale, Laborator de biologie moleculară, Laborator endoscopie digestivă diagnostică şi terapeutică, Serviciu de anatomie patologică: Compartiment histopatologie, Compartiment citologie, Compartiment prosectură, Compartiment de prevenire şi control al infecţiilor nozocomiale, Serviciul de evaluare şi statistică medicală. Compartiment de întreținere și reparații aparatură medicală.
  • Ambulatoriul integrat cu cabinete în specialităţile: Cabinete oncologie medicală, Chirurgie generală, Obstetrică- ginecologie (gineco-oncologie), Chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, Hematologie, Medicină internă, Cardiologie. Gastroenterologie, Cabinet O.R.L., Cabinet chirurgie orală şi maxilo-facială, Cabinet psihologie/psihoterapie, Sală kinetoterapie.
  • CENTRUL DE Cercetare Fundamentală și Dezvoltare Experimentală în Medicina Translațională – TRANSCEND
  • Aparat funcțional

Institutul oferă cazare gratuită pacienților care fac radioterapie în ambulatoriu. Managerul Mirela Grosu a declarat: „„Pacienții noștri stau gratuit pe perioada a patru-cinci-șase săptămâni, cât fac radioterapie ambulatorie. Este, cred eu, un câștig pentru pacient, pentru că nu este ușor să stai 4-5-6 săptămâni în Iași, în gazdă, daca nu ești din Iași, iar noi la Institut nu putem să internăm și nici nu este eficient să ții în spital un pacient care poate beneficia de un tratament în ambulator”

Situația materială a conducerii Institutului Oncologic

INSTITUTUL REGIONAL DE ONCOLOGIE este condus de managerul ec. Mirela Grosu.

Aceasta are trei terenuri (un agricol, un intravilan, un teren exytravilan categoria 5). Terenul agricol a fost moștenit, celelalte două au fost cumpărate. La fiecare deține o cotă de 3/4 din acestea. Are o casă de locuit de 210 mp cumpărată. Are două automobile un VW Passat din 2003 și o Toyota din 2004. Are 109 titluri la SC Moldova Univ Iași.

A acordat un împrumut de 58 000 RON. Are datorii de 135 493 RON și a obținut venituri de 125 894 RON. Din arendă, a obținut 1034 RON.

În plus, managerul și-ar fi angajat la spital socrul pensionar și nora. Socrul a obținut direct un contract de aproape 4000 RON lunar pentru a asigura mentenanța instalațiilor. Presa a scris că directoarea ar deține și alte bunuri care lipsesc din declarația de avere. Fiul ei  Vlad Grosu, a cărui soție este economist la spitalul condus de mamă, ar fi proprietar peste 96 ha de teren.

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Institutul Regional de Oncologie Iași - News Moldova

Directorul financiar contabil Mihaela Cucu are un teren intravilan de 1100 mp și un teren agricol de 1300 mp deținute în cotă de 50%, dobândite prin cumpărare, o casă de locuit construită, de 160 mp, un automobil Opel din 2004, un Logan din 2014 și venituri totale de 91 687 RON.

Fiind practic primul spital construit integral după 1990, Instirutul oncologic Regional Iași rămâne un spital de elită.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top