Connect with us

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul Clinic de Urgență Prof.Dr. Nicolae Oblu, Iași

Iasi

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul Clinic de Urgență Prof.Dr. Nicolae Oblu, Iași

News Moldova va derula o campanie de conștientizare în perioada următoare denumită:

 VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA

Vom încerca să obținem opiniile pacienților care s-au tratat în unitățile spitalicești din județele Moldovei. În mod constant, News Moldova a prezentat investițiile care se realizează în aceste spitale, însă vrem să aflăm de la pacienți cum apreciază profesionalismul și atitudinea doctorilor cu care au interacționat.

Cum a răspuns sistemul sanitar din Regiunea Moldovei nevoilor dumneavoastre medicale?

Veniturile cadrelor medicale au crescut considerabil în România. S-a ajuns la o situație de normalitate în privința grilelor de salarizare. Cu toate acestea, foarte mulți medici își practică meseria în paralel și la cabinetele medicale private (proprii sau nu). Am primit semnale că tot mai des, la nivel de practică curentă, pacienții care vin pentru tratament în spitalele publice sunt chemați, în urma unui consult sumar, la cabinetele private ale medicilor.

Pacienții sunt obligați astfel să achite pe lângă plățile lunare reținute din salarii și costuri suplimentare la cabinetele medicilor.

Este moral, este deontologic corect și până la urmă cât este de legală această constrângere devenită practică curentă în România??

Vom analiza, prin această campanie, toate spitalele din Regiunea Moldovei, unitate cu unitate și așteptăm mesajele voastre, în privat, pentru a înțelege cu acuratețe amploarea acestui fenomen.

La finalul campaniei, în funcție de mesajele dumneavoastră – a experiențelor pe care le-ați avut în spitale, vom prezenta public concluziile Ministrului Sănătății. 

CONFIDENȚIALITATEA MESAJELOR DUMNEAVOASTRĂ VA FI PE DEPLIN RESPECTATĂ !!

 Asteptăm mesajele Dvs pe adresa de email: office@newsmoldova.ro 

Spitalul Clinic de Urgență Prof.Dr. Nicolae Oblu, Iași

Spitalul a fost înființat la data de 11.11.1972, deci acum 50 de ani,  de către Prof. Dr. Nicolae Oblu ca  Spitalul Clinic nr. 3 Iasi. Din august 2002  a primit numele Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Treime” Iasi. Iar din noiembrie 2007 denumirea spitalului este Spitalul Clinic de Urgenta “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Spitalul este clinic universitar având specialitatile neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, neuro-oftalmologie, anestezie – terapie intensivă, radiologie – neuroimagistică, explorări funcționale, analize medicale, anatomie patologică. Spitalul are echipe specializate de neurochirurgie vasculară, neurochirurgie spinală și neuro-oftalmologie.

Spitalul ieșean  este amplasat într-o clădire de 6 etaje și este structurat astfel: Clinica Neurochirurgie I – 70 de paturi, Clinica Neurochirurgie II – 61 de paturi, Clinica Neurochirurgie III – 25 de paturi, Clinica Neurologie I – 50 de paturi, Clinica Neurologie II – 40 de paturi, Clinica Oftalmologie – 45 de paturi, Clinica ATI – 30 de paturi, Spitalizare de zi – 10 paturi. Există condiții foarte bune pentru învățământ medical universitar și practică medicală de specialitate.

Investiții în cadrul spitalului

În 2015, spitalul a fost reabilitat, costurile ridicându-se la 20 milioane lei.

În anul 2019, aici s-a înființat o nouă secție de terapie intensivă cu aparatură medicală de ultimă generație, de spațiile renovate cu materiale utilizate la unități medicale de elită din Europa și din lume. Lucrările de modernizare  și dotare de la Spitalul Clinic de Urgență ” Prof. Dr Nicolae Oblu” au costat  1,8 milioane de euro, fondurile provenind de la  Consiliul Județean Iași. Au fost lucrări de consolidare, reabilitare, modernizare. S-au achiziționat echipamente de ultimă generație. Spațiile de  la terapie intensivă au fost dotate cu uși glisante, accesul fiind asigurat pe bază de senzori de mișcare. Secția de terapie intensivă este independentă în privința alimentării cu  energie electrică, fiind susținută  de un generator capabil să ofere energie electrică pentru o perioadă mare de timp.

Au fost achiziționate echipamente care vor permite monitorizrea strictă a fiecărui pacient, dar și un sistem de ventilație ce filtrează aerul la fiecare 12 minute. Acest sistem de ventilație elimină 99,99% din particulele dăunătoare din aer. Tavanul a fost reabilitat cu materiale etanșe, astfel încât, în cazul apariției unor avarii, apa să nu pătrundă în încăperile de terapie intensivă.

Din 2019, are calitatea de Centru de Neuroexcelență unic.

 

Starea materială a conducerii spitalului

Spitalul este condus de managerul Lucian Eva. Acesta are în declarația de avere, 7 terenuri, 2 intravilane și 5 cu altă destinație. Mai deține o casă de locuit, două automobile, bijuterii de 87 000 EUR, peste 50000 lei în conturi,  datorii de 49 000 RON și venituri anuale de peste 30 000 RON.

Directorul economic Elena Gașpar deține în declarația de avere, 3 apartamente, un utomobil, 29 000 EUR în conturi, datorii de 65 000 EUR și venituri anuale de peste


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top