fbpx
Connect with us

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul Clinic Dr. C.I.Parhon, IAȘI

parhon scaled 1 scaled - News Moldova

Iasi

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul Clinic Dr. C.I.Parhon, IAȘI


News Moldova va derula o campanie de conștientizare în perioada următoare denumită:

 VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA

Vom încerca să obținem opiniile pacienților care s-au tratat în unitățile spitalicești din județele Moldovei. În mod constant, News Moldova a prezentat investițiile care se realizează în aceste spitale, însă vrem să aflăm de la pacienți cum apreciază profesionalismul și atitudinea doctorilor cu care au interacționat.

Cum a răspuns sistemul sanitar din Regiunea Moldovei nevoilor dumneavoastre medicale?

Veniturile cadrelor medicale au crescut considerabil în România. S-a ajuns la o situație de normalitate în privința grilelor de salarizare. Cu toate acestea, foarte mulți medici își practică meseria în paralel și la cabinetele medicale private (proprii sau nu). Am primit semnale că tot mai des, la nivel de practică curentă, pacienții care vin pentru tratament în spitalele publice sunt chemați, în urma unui consult sumar, la cabinetele private ale medicilor.

Pacienții sunt obligați astfel să achite pe lângă plățile lunare reținute din salarii și costuri suplimentare la cabinetele medicilor.

Este moral, este deontologic corect și până la urmă cât este de legală această constrângere devenită practică curentă în România??

Vom analiza, prin această campanie, toate spitalele din Regiunea Moldovei, unitate cu unitate și așteptăm mesajele voastre, în privat, pentru a înțelege cu acuratețe amploarea acestui fenomen.

La finalul campaniei, în funcție de mesajele dumneavoastră – a experiențelor pe care le-ați avut în spitale, vom prezenta public concluziile Ministrului Sănătății. 

CONFIDENȚIALITATEA MESAJELOR DUMNEAVOASTRĂ VA FI PE DEPLIN RESPECTATĂ !!

News Moldova îți recomandă și ...   Inovația gastronomică – temă de competiție organizată la USV Iași

 Asteptăm mesajele Dvs pe adresa de email: office@newsmoldova.ro 

Spitalul Clinic Dr. C.I.Parhon, Iași

Spitalul Clinic “Dr. C. I. Parhon” a fost inaugurat în anul 1943 ca Spital al Asigurărilor Sociale din Copou, fiind la acea dată, cel mai modern spital din tara si unul din cele mai moderne din Europa centrala si de est.

Azi, Spitalul Clinic “Dr. C. I. Parhon” este unul din marile spitale din Iași, asigurând servicii medicale în afectțunile renale de cea mai înaltă calitate pentru întreg teritoriul Moldovei. Se realizează o abordare pluridisciplinară, în conformitate cu cele mai noi strategii de diagnostic și tratament, pentru o larga varietate de patologii, fiind in acelasi timp un puternic centru de invatamant universitar si postuniversitar.

download 12 - News Moldova

Unitatea asigură servicii medicale spitalicești prin clinicile sale  dotate în total cu 206 paturi:

  • Sectia Clinica Nefrologie – 70 paturi: clinica oferă posibilități moderne de diagnostic precoce al bolilor renale;

  • Compartiment Medicina Interna – 20 paturi: oferă posibilități largi de diagnostic și tratament în toate afecțiunile medicale;

  • Secția Clinică Geriatrie și Gerontologie – 25 paturi: prin dotările si personalul alocat, asigura asistenta medicala completa urgentelor la pacientii cu varsta de peste 65 de ani. Singurul serviciu de geriatrie care are contract cu Casa de asigurări de Sănătate;

  • Stația de Hemodializa – 6 aparate, pacienții beneficiază de tratament adecvat stadiului bolii renale (tratament conservator, de substitutie renala prin hemodializa, dializa peritoneala si transplant renal);

  • Sectia Clinica Urologie si Transplant Renal – 75 paturi distribuite pe compartimente după cum urmează: Transplant Renal 5 paturi, Urologie 70 paturi. Aceasta oferă tratament modern în toate afectiunile urologice precum și tratamentul endoscopic al tumorilor prostatei, vezicale, litiazei renale prin ureteroscopie și nefrolitotomie percutanată;

  • Secția de Anestezie – Terapie Intensivă – 16 paturi: monitorizare complexă;

  • Compartimentul de Primiri Urgențe de Specialitate – oferă serviciu de gardă 24 de ore din 24 în specialitățile : Medicină Internă, Nefrologie, Geriatrie, Urologie;

  • Ambulatoriul Integrat – ofera consultatii in ambulatoriu pentru specialitățile :

   • Medicina Internă;

   • Nefrologie;

   • Urologie;

   • Geriatrie-Gerontologie.

  • Serviciul de Anatomie Patologica și Prosectură

News Moldova îți recomandă și ...   Șeful Vămii Sculeni și un polițist, cercetați în arest la domiciliu pentru luare de mită

Structura spitalului mai include: Bloc Operator, Stație de Sterilizare, Laborator Central de Analize Medicale, Laborator de Radiologie și Imagistică.

bloc operator sursa foto C.I. Parhon - News Moldova

Investiții în cadrul spitalului

În anul 2020, Primăria Iași a demarat o investiție de peste 1 milion euro, pentru modernizarea Secției ATI și a Blocului Operator pentru Transplant.

Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași a reușit tot în 2020,   achiziționarea unui aparat de litotriție extracorporeală, cu ajutorul căruia se elimină „pietrele la rinichi” în cazul pacienților ce suferă de litiază renală sau ureterală. Investiția totală s-a ridicat la 2.036.090 de lei, Primăria Municipiului Iași a contribuit cu 551.090 lei, iar restul banilor a uvenit de la Ministerul Sănătății.

News Moldova îți recomandă și ...   Cum au ajuns un polițist și un militar din Iași să fie acuzați de CĂMĂTĂRIE

În 2020, Spitalul Parhon a  achiziţionat un computer tomograf, un aparat de radiologie digital, opt aparate de ventilaţie, un aparat de radiologie cu braţ în C, două aparate ecograf şi alte echipamente medicale. Aprobarea spre finanţare a dotărilor propuse a creat posibilitatea realizării în cadrul spitalului a unui laborator de imagistică, precum şi dotarea cu aparatura medicală necesară secţiei de anestezie şi terapie intensivă şi a secţiei de hemodializă.

Conducerea spitalului preciza la acel moment: “Acest proiect este gândit tocmai în ideea de a asigura pacienţilor cu boală de rinichi, insuficienţă renală, transplant sau dializă condiţii de nivel maximă de terapie intensivă, fiind nevoie de echiparea completă a paturilor de terapie intensivă, o linie imagistică ce include computer tomograf, radiograf şi ecograf pentru aceşti pacienţi critici, şi patru paturi de dializă pentru pacientul critic renal. În felul acesta ne asigurăm că un pacient critic renal se află într-un spaţiu de îngrijire maximală atât din perspectiva terapiei intensive, fiind vorba de echipamente performante. Acest compartiment este gândit pentru boli transmisibile, precum COVID-19, destinat pacienţilor critici”.

Starea materială a conducerii spitalului

Managerul unității, Bogdan Cojocaru are în declarația de avere, un teren extravilan, un apartament, două mașini, datorii de peste 160 00 lei, venituri de peste 150 000 lei.

Bogdan Cojocaru 1 1200x900 1 - News Moldova

Directorul economic Camelia Hen are în declarația de avere, un apartament, o mașină, venituri anuale de peste 110 000 RON.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top