Connect with us

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul de Urgență Sf. Spiridon Iași

Iasi

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul de Urgență Sf. Spiridon Iași

News Moldova va derula o campanie de conștientizare în perioada următoare denumită:

 VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA

Vom încerca să obținem opiniile pacienților care s-au tratat în unitățile spitalicești din județele Moldovei. În mod constant, News Moldova a prezentat investițiile care se realizează în aceste spitale, însă vrem să aflăm de la pacienți cum apreciază profesionalismul și atitudinea doctorilor cu care au interacționat.

Cum a răspuns sistemul sanitar din Regiunea Moldovei nevoilor dumneavoastre medicale?

Veniturile cadrelor medicale au crescut considerabil în România. S-a ajuns la o situație de normalitate în privința grilelor de salarizare. Cu toate acestea, foarte mulți medici își practică meseria în paralel și la cabinetele medicale private (proprii sau nu). Am primit semnale că tot mai des, la nivel de practică curentă, pacienții care vin pentru tratament în spitalele publice sunt chemați, în urma unui consult sumar, la cabinetele private ale medicilor.

Pacienții sunt obligați astfel să achite pe lângă plățile lunare reținute din salarii și costuri suplimentare la cabinetele medicilor.

Este moral, este deontologic corect și până la urmă cât este de legală această constrângere devenită practică curentă în România??

Vom analiza, prin această campanie, toate spitalele din Regiunea Moldovei, unitate cu unitate și așteptăm mesajele voastre, în privat, pentru a înțelege cu acuratețe amploarea acestui fenomen.

La finalul campaniei, în funcție de mesajele dumneavoastră – a experiențelor pe care le-ați avut în spitale, vom prezenta public concluziile Ministrului Sănătății. 

CONFIDENȚIALITATEA MESAJELOR DUMNEAVOASTRĂ VA FI PE DEPLIN RESPECTATĂ !!

 Asteptăm mesajele Dvs pe adresa de email: office@newsmoldova.ro

Spitalul de Urgență Sf. Spiridon Iași

Spitalul Sf.Spiridon Iași are 1276 paturi din care 11 nu sunt disponibile temporar și peste 20 de secții. În acest spital s-au înfăptuit premiere naționale remarcabile: primul implant de cristalin, prima colangiografie transparietohepatică, primul drenaj extern percutan, cel mai mare număr de colecistopancreatografii retrograde endoscopice din țară, prima angioplastie percutană, prima gastrostomie endoscopică, a doua colecistectomie laparoscopică din țară, prima ablație laparoscopică a unui chist de ovar, prima cardiomiotomie extramucoasă Heller laparoscopică, primul șunt portocav transjugular percutan, prima sutură laparoscopică a ulcerului perforat și multe altele.

Investiții în cadrul spitalului

În timpul pandemiei, la spital s-au făcut investiții în corturi de așteptare și module metalice pentru a primi pacienții bolnavi de Covid 19. La spital, sunt implementate proiectele: Rețea transfrontalieră integrată pentru servicii avansate de sănătate în domeniul obezității, diabetului și a altor tulburări metabolice, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Sf. Spiridon” Iasi participa la proiectul EmpNURS – Empowering the Professionalization of Nurses through Mentorship.

Proiectul EmpNURS are scopul de a aduce beneficii mentorilor asistentilor medicali, studentilor si asistentilor medicali calificati. Construind pe fundamentul unor proiecte prcedente, cursurile de training pentru indrumatori vor avea loc in patru state membre ale Uniunii Europene. Fiecare Curs de Îndrumători este în mod specific orientat către necesitățile culturale, profesionale si organizationale a tarilor participante.

Rezultatele anticipate sunt: îmbunătățirea calificărilor de supervizare a asistenților medicali calificați; o arie omogenă de modele pentru îndrumători; îmbunătățirea integrării organizațiilor de învățământ și practică; promovarea congruenței la nivel european a training-ului asistenților medicali.

Starea materială a conducerii unității

Managerul Daniel Timofte are în declarația de avere, un teren intravilan, un apartament, peste 100 000 lei în conturi, datorii de 281 000 lei, venituri anuale de peste 350 000 lei.

Directorul Ionuț Ursanu are în declarația de avere, are o datorie de 70 000 franci elvețieni, venituri de 158 000 lei.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top