fbpx
Connect with us

Viceprimarul municipiului Iași, Cezar Baciu, a fost destituit din funcție. CHIRICA pierde majoritatea în CL

Viceprimarul municipiului Iași, Cezar Baciu, a fost destituit din funcție. CHIRICA pierde majoritatea în CL - News Moldova

Iasi

Viceprimarul municipiului Iași, Cezar Baciu, a fost destituit din funcție. CHIRICA pierde majoritatea în CL

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Curtea de Apel Iași a respins ieri, 25 octombrie 2023, apelul edilului privind excluderea sa din rândurile USR Iași. Conducerea filialei locale a USR l-a exclus pe Baciu în mai 2021, după ce acesta a votat bugetul local în 2021, în ciuda ordinului de partid

Astfel, în urma deciziei magistraților, Baciu își pierde funcția de consilier local și implicit pe cea de viceprimar. Primarul Mihai Chirica a declarat că orașul va continua să funcționeze chiar și fără Baciu, iar înlocuitorul său poate fi orice persoană care are binele orașului în vedere și își dorește o carieră politică.

Pe 13 mai 2021, Cezar Baciu a fost exclus din partid de conducerea USR Iași, după ce a oferit votul decisiv pentru adoptarea bugetului local. Acest gest a adus coaliției PNL-PMP din Consiliul Local Iași sprijinul necesar, iar Baciu a fost numit viceprimar.

USR l-a exclus imediat din partid, iar Baciu a contestat decizia în instanță, păstrându-și funcția de viceprimar până la soluționarea definitivă a cazului.

Tribunalul Iași a respins acțiunea lui Baciu în mai 2022, iar Curtea de Apel a menținut această decizie ieri, obligându-l pe Baciu să plătească cheltuieli de judecată.

Plecarea lui Baciu din Consiliul Local complică situația politică, deoarece coaliția PNL-PMP nu mai are majoritate. Se discută posibilitatea găsirii unui alt consilier dispus să preia funcția de viceprimar, fie din rândul USR, fie chiar din PSD, deși aceștia au afirmat că nu vor colabora cu PNL.

Primarul Iașului a subliniat importanța continuării funcționării orașului și a mulțumit lui Baciu pentru contribuția sa. A menționat că noul viceprimar poate fi oricare consilier interesat de binele orașului și de o carieră politică.

Social-democrații ieșeni au salutat decizia instanțelor, afirmând că pierderea lui Baciu nu schimbă situația dificilă din Iași. Au subliniat problemele existente în oraș și au reiterat că nu vor face alianțe cu primarul Mihai Chirica.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top